Primii 5 ani de EcoAtitudine!

0

Cea mai amplă campanie de educație ecologică și mediu din România „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, a ajuns la final, după un maraton de mai bine de două luni în slujba unui mediu sănătos.

62.468 de elevi din școlile românești s-au întrecut în colectarea cât mai multor kilograme de deșeuri, sortate pe tipuri de catogorii: plastic, hârtie și carton.

DSCF3242

Campionii reciclării au fost premiați cu laptop-uri, camere foto, imprimante, tablete, smartphone-uri și ghiozdane cu rechizite, în cadrul a două festivități, care au avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, una la București, cealaltă, la Deva.

A doua etapă a campaniei EcoAtitudine 2014 a fost definită de trei parametri importanți:

– numărul dublu de elevi (62.468), precum și numărul dublu de școli (111) implicate în campanie, față de oricare altă etapă de până acum;

– numărul concursurilor pus la dispoziție elevilor;

– numărul de premii pus la bătaie, peste 60.

Reciclarea EcoAtitudine”, „Agentul EcoAtitudine”, „Mugur de Verde” și „Ia atitudine, fii eco” sunt cele patru concursuri lansate de EcoAtitudine la începutul acestei a II-a etape, unde aceștia s-au putut exprima, crea, dar mai ales au putut colecta selectiv deșeuri pentru reciclare.

Lista câștigătorilor este disponibilă pe pagină oficială a campaniei www.ecoatitudine.eu

Campania EcoAtitudine, este gândită în așa fel, încât pe parcursul a zece ani de desfășurare, 2010-2020, să dezvolte atitudini responsabile față de mediul înconjurător.

Scopul acestui proiect este implicarea a peste 1.000.000 de elevi și profesori din România.

Parteneri EcoAtitudine: Stericycle România SRL, GreenWEEE International SA, SC PETROTEL-LUKOIL SA Ploieşti, Prospecțiuni SA, Apa Nova Bucureşti SA, Eco Sud SA, Hobas Pipe Systems SRL, Compania de Apă Buzău SA, Evolio, Asociația Română de Salubritate.

Partener media oficial: Infomediu Europa

Parteneri media: Itsy Bitsy FM, Argeş Media, BUZZ Camp, Sfatul Părinților, CSR Evolution, OPINIA, Descoperă.ro, Curierul Național, 7 seri, Jurnalul de Ilfov, Jurnal de Argeș, Urbankid.ro, Jurnalul de afaceri, România Pozitivă, Business Forum, Revista Salubritatea, Universul Argeșean, Criterii Politice.

Mulțumim partenerilor și prietenilor noștri, care împreună cu noi își doresc să se implice în crearea unei lumi mai bune și mai curate!

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial al campaniei: www.ecoatitudine.eu sau pe pagina oficială de facebook: „ECOATITUDINE OFICIAL”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează