Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primele tichete sociale pentru grădiniță vor ajunge la beneficiari inainte de Paște

0

Primele tichete sociale pentru grădiniță vor ajunge la beneficiari inainte de Paște:
Edenred a obținut autorizația de emitere a tichetelor pentru grădiniță sub marca Ticket Junior®

Compania Edenred, cel mai mare emitent de tichete si carduri preplătite pentru companii și instituții atât în România, cât și la nivel internațional, a primit autorizația de la Ministerul Finanțelor Publice pentru a emite tichete sociale pentru grădiniță. Acestea funcționează în baza legii nr. 248/2015, cunoscută drept legea „Fiecare Copil în Grădiniță”.

Ticket Junior Edenred

Tichetele sociale pentru gradinita emise de Edenred sub brandul Ticket Junior® sunt un stimulent educational în valoare de 50 de lei lunar, putând fi acordate de primării către familiile defavorizate care au copii preșcolari (3-6 ani). Cererile pentru acordarea tichetelor sociale trebuie depuse de unul dintre părinți, la primăria din localitatea de domiciliu, până la finalul lunii aprilie.

Tichetele sociale pentru grădiniță se acordă familiilor care au venituri lunare per membru de familie sub 284 de lei (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singuăa), în baza Legii nr. 248/2015, cunoscută drept Legea „Fiecare Copil în Grădiniță”. Legea vizează reducerea abandonului școlar, a sărăciei și inechității sociale, iar acordarea tichetelor sociale este condiționată de prezența zilnică a copiilor la grădiniță. Tichetele sociale pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru alimente, produse de igiena, de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite, care vor putea fi achiziționate doar din magazinele afiliate acestui sistem.

Acest program de interes național preia mecanismul central al programului-pilot « Fiecare Copil în Grădiniță », gândit în special pentru zonele rurale extrem de sărace și implementat, începând cu 2010, de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației. Timp de 5 ani, OvidiuRo a implementat programul-pilot cu finanțare privata și prin voluntariat. În toți anii de derulare a programului pilot, Edenred s-a implicat în acest program ca partener, iar peste 4.000 de copii au beneficiat de soluția furnizată de Edenred. Conform noii Legi nr. 248/2015, începând cu 15 februarie 2016 programul « Fiecare copil în grădiniță » a fost extins la scara națională, iar finanțarea tichetelor sociale pentru grădiniță este asigurată de la bugetul de stat prin sume defalcate din taxa pe valoare adăugată. Responsabilitatea implementării programului revine primarilor și directorilor de școală.

Prezența la grădiniță a copiilor preșcolari este o condiție preliminară foarte importantă în reducerea și prevenirea abandonului școlar care survine dupa grădiniță. În 2014, rata abandonului școlar în România ajunsese la 18.5% și se estimează că în prezent doar unul din trei copii săraci beneficiază de educație timpurie. În UE, țările membre s-au angajat să reducă rata abandonului școlar la mai puțin de 10% până în 2020, aceasta fiind una din direcțiile strategice propuse de Uniunea Europeana.

Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichete sociale pentru grădiniță începând cu această primăvară.

« Tichetele sociale pentru grădiniță sunt o pârghie extraordinară cu care autoritățile locale pot asigura o șansă la educație și integrare socială pentru copiii din familiile defavorizate. Din discuțiile și parteneriatele deja concretizate cu primăriile din întreaga țară, estimăm că peste 50.000 de beneficiari vor primi tichetele sociale pentru grădiniță chiar înainte de Sărbătorile de Paște. Titularii copiilor pot utiliza tichetele emise de Edenred sub marca Ticket Junior® în rețeaua de magazine partenere, care deja numără peste 1.000 de magazine, în toată țara.», a declarat Dana Sîntejudean, Director Comercial la Edenred România.

Tichetele sociale Ticket Junior® sunt acceptate deja atât în supermarketuri de renume, precum Mega-Image, Shop&Go, Billa, dar și în magazine de proximitate. În continuare, Edenred va iniția parteneriate cu magazine din toată țara, pentru a construi o rețea de acceptare cât mai extinsă.

Edenred este lider în domeniul tichetelor și cardurilor preplătite pentru companii și instituții, atât în România, cât și la nivel internațional. În România, peste 35 000 de companii și instituții acordă salariaților și beneficiarilor lor diverse tipuri de tichete și carduri emise de Edenred: tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, vouchere de vacanță sau tichete sociale.


Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant®, liderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor, concepe si administreaza solutii care imbunatatesc eficienta organizatiilor si maresc puterea de cumparare a beneficiarilor.

Garantand utilizarea fondurilor alocate strict in scopul caruia le sunt destinate, aceste solutii permit organizatiilor sa isi organizeze un management mai eficient in:

• Beneficii pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers etc.)
• Managementul cheltuielilor profesionale (Spendeo, Ticket Car, Ticket Clean Way, Repom etc.)
• Programe de motivare si recompensare (Ticket Cadou, Card Compliments, Ticket Kadéos etc.)

Grupul Edenred sustine si institutiile publice in managementul programelor lor sociale.

Listata la bursa Euronext Paris, Edenred activeaza in 42 de tari, avand peste 6 300 de angajati, 660 000 de companii si institutii client, 1.4 milioane de comercianti afiliati si 41 milioane de beneficiari. In 2015, volumul total emis de Edenred a fost de 18.3 miliarde euro
Ticket Restaurant® si celelalte denumiri comerciale ale produselor si serviciilor Edenred sunt marci inregistrate ale Edenred SA.

In Romania, peste 35 000 de companii acorda salariatilor lor diverse tipuri de tichete si carduri emise de Edenred: tichete de masa Ticket Restaurant®, tichete de cadouri Ticket Cadou®, carduri de cadouri Compliments®, tichete de asistenta sociala Ticket Asist®, Ticket Cresa®, Ticket Medica® si carduri Spendeo.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.