Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Primăria Aștileu și Holcim România au inaugurat primul teren de sport multifuncțional din comunitate

0

Primăria Aștileu și Holcim România au inaugurat primul teren de sport multifuncțional din comuna Aștileu, în urma unei investiții comune de 452.000 RON.

Proiectul a fost realizat printr-un parteneriat public-privat în cadrul căruia Holcim România a sponsorizat suma de 200.000 RON, iar diferența a fost acoperită din bugetul Primăriei Aștileu. În urma acestei investiții vor beneficia aproximativ 1.200 de persoane, terenul fiind disponibil pentru oricine dorește să facă mișcare.

Doresc pe această cale să mulțumesc Holcim România pentru sprijinul acordat în realizarea acestei investiții atât de necesară comunității noastre, cât și pentru faptul că de fiecare dată a dat dovadă de profesionalism și promptitudine în relația cu administrația. Construirea terenului sintetic de fotbal a fost necesară deoarece în comuna Aștileu nu există așa ceva și nu a existat niciodată. Mișcarea în aer liber a locuitorilor comunei este un lucru sănătos și în același timp recreativ. Un aspect important este faptul că locuitorii comunei pot juca fotbal și după orele de muncă, deoarece este dotat cu sistem de nocturnă, iar în zilele toride de vară este mai plăcut seara târziu. Cei care beneficiază de această investiție sunt un număr de cca. 1.200 de persoane”, a declarat Ionuț Lazăr, primar al comunei Aștileu, județul Bihor.

Terenul multifuncțional are o suprafață de joc de 40x20m și este împrejmuit cu stâlpi și plasă. Acesta are la bază o placă de beton pentru a preveni denivelările, completată cu un strat de nisip cuarţos și granule de cauciuc aflate sub gazonul sintetic pentru a asigura ergonomie sportivilor. Mai mult, terenul este dotat cu iluminare nocturnă pentru cei care preferă să facă mișcare seara, precum și cu parcare, vestiare și toalete. Acesta poate fi folosit pentru practicarea fotbalului, a voleiului și a tenisului cu piciorul.

Sportul înseamnă sănătate, iar un spațiu amenajat adecvat îți oferă confort și siguranță. Holcim România pune pe primul loc atât sănătatea angajaților, cât și a partenerilor din comunitate, derulând inițiative multiple pentru promovarea unui stil de viață sănătos și activ. Astfel, suntem alături de autoritățile locale care susțin proiecte de modernizare a zonelor dedicate practicării sportului, contribuind la îmbunătățirea calității vieții oamenilor”, a adăugat Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România.

Acesta este al treilea teren de sport construit cu implicarea Holcim România în județul Bihor în ultimii trei ani. În 2016, compania a inaugurat terenul de sport multifuncțional aparținând Liceului Teoretic Constantin Șerban din orașul Aleșd. Iar în anul 2017 a fost inaugurat terenul de sport multifuncțional din satul Hotar, comuna Țețchea, proiect realizat împreună cu primăria comunei. Suma totală investită de Holcim România în construirea de terenuri de sport multifuncționale în comunitățile din jurul fabricii de la Aleșd pentru practicarea sporturilor se ridică la peste 400.000 lei.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.