Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima Tabără gratuită de sprijin pentru văduve din România

1

Asociaţia non-profit “Există viaţă după doliu!” lansează oficial prima Tabără de sprijin gratuită dedicată exclusiv femeilor care au suferit recent pierderea partenerului de viaţă. Evenimentul a fost lansat în cadrul conferinţei de presă din 5 februarie 2013, la sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Tabăra este o premieră în România şi are toate costurile acoperite, după ce proiectul depus a fost printre câştigătorii din programul de granturi Raiffeisen Comunităţi ediţia 2012. Tabăra se va desfăşura în weekendul 26-29 aprilie 2013, în Predeal.

În total 20 de femei din mai multe oraşe din ţară vor avea posibilitatea să beneficieze gratuit de asistenţă psihologică, transport, cazare şi masă, pentru a învăţa cum să aibă grijă de sănătatea fizică şi mentală în lunile lungi şi grele de doliu.

Acest pachet complet ar fi costat circa 1.000 RON de persoană, sumă pe care multe femei aflate în această situaţie nu îşi permit să o plătească.

Moartea prematură a soţului înseamnă o presiune emoţională şi materială uriaşă asupra văduvei. Lipsa comunicării cu alte femei care au trecut printr-o dramă similară poate duce la îmbolnăviri grave şi depresie profundă, la abandonarea familiei, pierderea locului de muncă sau chiar sinucidere.”, spune Mihaela Vlad, iniţiatorul proiectului. De aceea, programul de suport a fost pregătit de 3 psihoterapeuţi cu experienţă, care vor facilita sesiunile de terapie individuală şi de grup şi vor ţine legătura cu participantele după eveniment.

Înscrierile se fac între 4 februarie – 15 martie, prin formularul de pe siteul Asociaţiei.

Tabăra face parte din campania “Februarie 2013 – luna celor îndrăgostiţi de un înger”, care îşi propune să sprijine sute de români afectaţi de moartea soţului/ soţiei, prin recomandări şi materiale de specialitate, webinarii, şedinţe psihologice decontate şi întâlniri de grup în biblioteci publice.

exista viata dupa doliuAsociaţia non-profit „Există viaţă după doliu!” este o organizaţie non-guvernamentală, fără afiliere politică sau religioasă, activă din 2010, cu misiunea de a mobiliza resurse din comunitate (donaţii, sponsorizări, 2% , voluntari, parteneri) pentru a asigura românilor acces la servicii gratuite de sprijin în perioada de doliu. Peste 5.000 de români au beneficiat până acum de informare şi sprijin.

http://www.existaviatadupadoliu.ro/tabara-vaduve

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.