Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima Strategie de Advocacy dedicată persoanelor vârstnice

0

Centrul de Management și Advocacy al Federației Naționale “OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor lansează prima Strategie de Advocacy dedicată persoanelor vârstnice

centru

În perioada 14–15 aprilie 2016, va avea loc Conferința Finală a proiectului „Vârsta a treia – prioritate pe agenda publică”, implementat de Asociația C.A.R.P. Omenia București, în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii (ICCV) şi Opportunity Associates România, la Rin Grand Hotel, situat în Strada Vitan-Bârzești, nr. 7D-7E, Sector 4, București.

Proiectul a urmărit dezvoltarea capacității de advocacy a conducerii Federației Naționale Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România pentru o implicare mai eficientă în elaborarea politicilor publice și a măsurilor de protecție socială a persoanelor vârstnice.

În data de 14.04.2016, membrii Federației Naționale „Omenia” a C.A.R.P.-urilor din România, alături de invitați, autorități publice locale și centrale, reprezentanți ai ONG-urilor, vor concluziona care sunt rezultatele și impactul proiectului asupra celor 137 de asociații C.A.R.P. membre, dar și contextul actual al măsurilor naționale și locale de protecție socială a persoanelor vârstnice.
Cea de-a doua zi a conferinței, 15.04.2016, va fi dedicată discuțiilor cu privire la problemele actuale ale celor 137 de Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor membre ale Federației, care se vor reuni în cadrul Consiliului Național al Federației pentru aprobarea Strategiei de Advocacy. Strategia va ghida activitatea Federației pentru perioada 2016-2019, obiectivul major constituindu-l punerea pe agenda publică a problematicii complexe a persoanelor vârstnice.

Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România – Componenta 5 Dezvoltarea capacității ONG-urilor. Rețele și coaliții – Subcomponenta 5.1. Sprijin pentru coaliții și rețele la nivel regional național și pentru think tank-uri, Operator FOND ONG – Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.
*
Asociația C.A.R.P. „Omenia” București este o asociație neguvernamentală, de întrajutorare mutuală și protecție socială pentru persoanele vârstnice, având în prezent peste 44.000 de membri. Misiunea Asociației C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiară, materială și socială a membrilor săi, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent și de calitate. De asemenea, asociația promovează îmbătrânirea activă și încurajează participarea vârstnicilor în societate ca deținători de drepturi, cetățeni și consumatori, îmbătrânirea într-o mai bună stare de sănătate fizică și mentală, posibilitatea de a lucra pentru o perioadă mai lungă cu mai multe facilități de formare și condiții de muncă adaptate lor, și de a se bucura de o viață demnă. Mai multe detalii pe www.carp-omenia.ro și www.omeniatv.ro.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.