Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima ediție a competiției Salonul Național de Artă Fotografică “Crucea Roşie”

0

Crucea Roșie Română și Asociaţia “Euro Foto Art” lansează prima ediție a competiției Salonul Național de Artă Fotografică “Crucea Roşie”

București, 12 mai 2016: Societatea Naţională de Crucea Roşie România în parteneriat cu Asociaţia “Euro Foto Art” lansează prima ediţie a competiției fotografice Salonului Naţional de Artă Fotografică “Crucea Roşie”. Fotografiile acceptate și premiate în cadrul concursului vor fi prezentate în cadrul unei expoziții ce va avea loc la data de 28 septembrie 2016 în Bucureşti, urmată de un vernisaj în Beijing în data de 28 noiembrie 2016.
crucea rosie

Prima ediție a Salonul Naţional de Artă Fotografică “Crucea Roşie” este dedicată aniversării a 140 de ani de activitate umanitară a Societăţii Naţionale de Crucea Roşie România. Artişti fotografi amatori şi profesionişti, precum şi fotoreporteri sunt invitați să participe la concurs cu imagini alb-negru şi color realizate în România la activitățile Crucii Roșii Române. Lucrările înregistrate vor fi codificate și jurizate fără ca membrii juriului să cunoască numele autorilor. În urma punctajelor acordate vor fi stabilite imaginile acceptate, după care acestea vor fi jurizate a doua oară pentru stabilirea permiilor. Societatea Naţională de Crucea Roşie România va oferi premii constând din voucere (valabile pentru Magazinul foto F64 (www.f64.ro) după cum urmează: locul I. = 1000 euro, locul II. = 600 euro și locul III. = 400 euro. Asociaţia Internaţională “Euro Foto Art” va acorda medaliile de aur, argint şi bronz “Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”. Medalia este marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Artiştii fotografi participanţi la proiect pot obține informații despre acțiunile Societăţii Naţionale de Crucea Roşie România din toată țară și pot participa la aceste evenimente fie contactând direct filialele de Cruce Roșie, fie prin intermediul Asociaţiei “Euro Foto Art”.

Fiecare autor participa în total cu câte 10 imagini realizate prin orice procedee tehnice: analog sau digitale. Imaginile vor fi trimise pe adresa eurofotoart@gmail.com, în format (compresie medie), la rezoluţia de 96 dpi, RGB, cu latura mică de min. 1200 pixeli. Ultimul termen de predare a lucrărilor este 15 august 2016, ora 24:00. Jurizarea va avea loc în perioada 20 – 21 august 2016, iar anunţarea rezultatelor în data de 28 august 2016. Taxa de participare: 50 lei se poate achita în baza facturii emise: on-line sau la una din Sucursalele “Unicredit” Bank din România sau prin Paypal (+ 2 Euro) pe adresa: eurofotoart.ro@gmail.com

Vernisajul din Beijing va avea loc în data de 28 noiembrie 2016 cadrul festivităţii de lansare a primei ediţii a Festivalului Fotografiei Românieşti în China, organizat de Institutul Cultural Român din Beijing în parteneriat cu Asociaţia „Euro Foto Art” sub patronajul Ambasadei României în Republica Populară Chineză. Expoziţia va deveni itinerantă, urmând a fi prezentate în diferite oraşe ale României şi Chinei.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România este o organizaţie umanitară care funcţionează neîntrerupt din 1876, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară a autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţă umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Prin programele şi activităţile sale în beneficiul societăţii contribuie la prevenirea şi alinarea suferinţei sub toate formele, protejează sănătatea şi viaţa, promovează respectul faţă de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naţionalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenenţă socială sau politică

Despre Asociaţia “Euro Foto Art”

Asociaţia “Euro Foto Art” este o Organzație Internațională, membru Regional al Federației Internaționale de Artă Fotografică inființată cu scopul de a promova arta fotografică din România în Europa și nu numai, respectiv promovarea artei fotografice internaționale în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.