Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima comunitate a profesioniștilor de etnie romă „LikeRom”

0

Agenția Împreună te invită să te alături primei comunități a profesioniștilor de etnie romă – LikeRom. Campania începe cu poveștile a 10 profesioniști încrezători care aleg să-și spună povestea următoarelor generații de tineri.

Povestea ta poate ajuta și alți oameni să-și găsească chemarea! Dacă vrei să oferi inspirație și mândria de a fi rom, spune povestea ta pe www.likerom.ro și noi o să o dăm mai departe!

În societatea românească, mulți dintre romi sunt parte activă din economia și societatea românească. Priviți adesea ca „excepții” pentru minoritatea etnică din care fac parte, mulți dintre ei ajung să-și ascundă identitatea în speranța că nu vor fi marginalizați. Întrebarea este cum se raportează ei la societate? Și ce rol joacă etnia în viața lor?

În anul Centenar al României, ne propunem să aducem în atenția publicului o serie de oameni care contribuie zilnic la dezvoltarea țării, fiind mândri de apartenența lor etnică.

Platforma LikeRom își propune să faciliteze dezvoltarea unei comunități de profesioniști de etnie romă care influențează pozitiv societatea și care promovează bucuria diversității în fiecare domeniu de activitate.

Această inițiativă a Fundației Agenția Împreună a apărut și din nevoia de a oferi modele de urmat pentru tinerele generații. Ne dorim să promovăm 100 de profesioniști romi din toate domeniile, care își vor spune povestea parcursului lor educațional și profesional.

Anul acesta, LikeRom vă prezintă poveștile de succes a 10 profesioniști încrezători care și-au dorit să fie imaginea comunității și să inspire alți profesioniști să li se alăture.

VIDEO ambasadori LikeRom: https://youtu.be/Iq4e0WdWsm0

Ei sunt: pictorul Eugen Raportorul, experta în drepturile omului Cerasela Bănică, inspectorul în asistență socială Oana Marina Vulcan, profesoara de limba engleză Roxana Marin, consultantul de fonduri nerambursabile Lucian Corobuță, medicul oncolog Corina Stanciu, consilierul parlamentar Andra Mihaela Costache, activistul Marian Ursan, antrenorul de box Samir Simion și, nu în ultimul rând, Gilbert Costache, model și actor.

Dacă vrei să oferi inspirație celor din jur, te așteptăm în comunitate! Înscrie-te pe www.likerom.ro sau recomandă campania pe pagina de Facebook – www.facebook.com/AgentiaImpreuna/.

Comunitatea LikeRom este susținută de partenerii principali: Viitorul României, Scena9, eJobs, We Are HR, IQAds, Republica, TANĂNANA și partenerii: Great News, Nonguvernamental, Știri ONG, Think Outside the Box, Critic Atac, Transilvania Reporter, Oana Brătilă și Tunaru.ro

Proiect cofinanțat din fonduri europene.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.