Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Prima campanie de crowdfunding dedicata festivalurilor culturale, We Are Here. Sustine Street Delivery, NexT, Green Hours sau multe altele!

0

MyKey lanseaza We Are Here – prima campanie de crowdfunding dedicata festivalurilor culturale

8 festivaluri-reper din arta cinematografica, teatrala si muzicala se unesc pentru prima data intr-o ampla campanie de activare a publicului.

Scopul campaniei este crearea unui precedent puternic pentru crowdfunding, o varianta viabila de finantare pentru proiectele culturale, alaturi de finantarea statului si a companiilor private. Actiunea se va desfasura punctual, pe o perioada de 3 saptamani.

Pentru peste 500.000 de spectatori, din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Alexandria, aceste festivaluri au devenit momentele culturale cele mai intense ale ultimilor 8 ani.

 

In contextul in care organizatorii festivalurilor culturale independente se confrunta cu subfinantarea si reducerea bugetelor, MyKey initiaza prima campanie majora de crowdfunding de pe piata romaneasca, prin lansarea platformei www.we-are-here.ro.

We Are Here este prima campanie de activare a fiecarui fost, actual sau viitor spectator. Publicul poate sustine acum concret proiectele pe care le-a urmarit si aplaudat, finantand editiile din acest an ale festivalurilor participante. We Are Here este o gala de fundraising virtuala: festivalurile ies la scena deschisa, pentru prima data, in fata publicului, intr-o actiune menita sa creeze un precedent puternic. Rezultatele vor fi unele palpabile, si anume editiile din 2013 ale evenimentelor, iar sustinatorii vor fi recunoscuti public.

Actiunea de crowdfunding este una cu potential viral, bazata pe idea ca fiecare dintre noi poate participa la un proiect in care crede si nicio contributie financiara nu este prea mica pentru un mare succes. In Romania, acest gen de actiune este una in afara hartii, inca, publicul nefiind obisnuit sa obtina rezultate reale prin donatii.

Toate cele 8 evenimente care vor deschide drumul acestui tip de finantare sunt repere pentru cultura urbana si educatia alternativa prin arta in Romania.

·        Anim’est – Festivalul international de film de animatie, editia 8

·        NexT – Festivalul international de film, editia 7

·        Ideo Ideis – Festivalul national de teatru tanar, editia 8

·        SoNoRo – Festivalul international de muzica de camera, editia 8

·        KINOdiseea – Festivalul international de film pentru copii, editia 5

·        Green Hours International Jazz – Festivalul international de jazz, editia 5

·        Street Delivery – Convertirea peisajului urban in peisaj cultural, editia 8

·        Temps D’images – Festivalul de teatru, dans si imagine foto/video, editia 6

Proiectele propuse vin cu cifre impresionante, care dau o viziune de ansamblu asupra impactului pe care acestea il au in peisajul cultural romanesc: peste 500.000 de spectatori care i-au aplaudat, peste 9.500 de proiectii de film, 200 de spectacolo de teatru, 200 de concerte, peste 500 de invitati straini. Fiecare dintre aceste proiecte este unic si vine cu o abordare curajoasa si inedita in aria sa de interes, inspira an de an si aduna o adevarata comunitate in jurul sau.

“MyKey este un serviciu tanar si neconventional: livram chei de rezerva de la casa, masina sau birou. Suntem urbani, venim cu solutii noi, pentru oameni moderni si activi. In acest spirit, ne-am hotarat sa ne implicam activ in industria creativa, lansand platforma We Are Here. Energia publicului este generatoare de idei, iar forta cu care acesta contribuie la succesul unui proiect poate fi cuantificata acum si financiar. Suntem aici, cu totii, pregatiti sa ii aplaudam din nou. Anul acesta, aplauzele sunt si pentru tine”, a declarat Delia Marcu, PR Manager MyKey.

Campania de crowdfunding We Are Here pentru festivaluri culturale se va desfasura pe o perioada de 3 saptamani, in care implicarea publicului sa nu se dilueze. Impactul pe care aceasta miscare il va avea asupra domeniului cultural romanesc speram sa fie unul major, iar contributia publicului in finantarea acestor evenimente sa devina de acum inainte un gest firesc.

Pe platforma We Are Here, fiecare spectator poate dona o suma care incepe de la 5 euro, sau poate achizitiona afisul campaniei prin SMS, pentru o suma de 6,2 euro. Fondurile obtinute prin donatie sau prin cumpararea afiselor intra direct in contul organizatorilor festivalurilor listate. Sustinatorii vor fi nominalizati in cadrul evenimentelor si vor primi afisul campaniei, personalizat cu numele lor.

Afis We Are Here_mini

Website  www.we-are-here.ro

www.mykey.ro

Facebook  www.facebook.com

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.