Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Președintele României acordă Înaltul Patronaj celei de-a 26 ediții a Congresului ENCATC de management și politici culturale

0

Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC) are onoarea să vă informeze că Președintele României, E.S. Klaus Werner Iohannis, a acordat Înaltul Patronaj celei de-a 26-a ediții a Congresului Internațional ENCATC de management și politici culturale.

Congresul ENCATC de management cultural și politici culturale se va desfășura în intervalul 26-29 septembrie 2018, la București, în incinta Bibliotecii Naționale a României și a Ministerului Culturii și Identității Naționale. Congresul aduce împreună personalități de renume din sfera culturală din întreaga lume cu scopul de a explora, prin dezbateri culturale, forumuri și sesiuni de cercetare, transformările culturale actuale la nivel global. În prim plan este identitatea europeană și patrimoniul cultural al zilelor noastre în contextul schimbărilor din ultimii 30 de ani.

Congresul ENCATC va găzdui și iniţiativa „Torţa patrimoniului cultural şi religios”, lansată de Future for Religious Heritage (FRH) cu sediul la Bruxelles, în cadrul căreia, alături de INCFC, participă în calitate de partener principal și Institutul Național al Patrimoniului. Torţa patrimoniului cultural şi religios” îşi propune să contribuie la cunoaşterea, înţelegerea importanţei şi conservarea generosului patrimoniu european religios. Inspirat de torţa olimpică de la Atena, evenimentul este o inițiativă desfășurată în întreaga Europă, la care au fost invitați să participe, rând pe rând, miniștrii ai culturii din statele membre UE, alături de distinşi membri ai comunităţii internaţionale (artişti, oameni de ştiinţă, politicieni, cercetători).

Ne simțim onorați că acest eveniment, co-organizat de INCFC în premieră în România, a primit Înaltul Patronaj al Președintelui României. Acest patronaj vorbește despre importanța pe care Președintele României o acordă culturii, profesionalismului și performanței în domeniul managementului cultural și al politicilor culturale internaționale, mai ales acum, în 2018, an cu dublă vibrație pentru România, care celebrează Centenarul Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului Cultural” afirmă conf. univ. dr. Carmen CROITORU, Manager INCFC.

La Bucureşti, iniţiativa Torţa patrimoniului cultural şi religios” va avea loc în ultima zi a Congresului ENCATC, în data de 28 septembrie 2018. Ceremonia va fi găzduită la Ateneul Român, sub același Înalt Patronaj al Preşedintelui României.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.