Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Presarea deșeurilor – o nouă soluție pentru eficientizarea colectării separate

0

 

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a lansat campania națională de informare, educare şi responsabilizare cu privire la colectarea separată a deşeurilor de ambalaje: „Reciclare pentru destresare!”.

Campania se derulează în perioada septembrie – noiembrie 2013 și își propune să atragă atenția asupra unei realități cu care se confruntă țara noastră: cea a deșeurilor care nu sunt reciclate și ajung la gropile de gunoi, ducând la neîndeplinirea obiectivelor naționale de reciclare și poluarea mediului. Una dintre soluțiile în vederea eficientizării procesului de colectare separată a deșeurilor o reprezintă reducerea volumului acestora (prin pliere, presare și turtire). Astfel, se poate câștiga mai mult spațiu în locuință, în containere și în mașinile operatorilor de salubritate pentru depozitarea și transportul lor spre stațiile de reciclare.

Reciclare pentru destresare_1

,,Pornind de la unul dintre motivele principale pentru care românii nu colectează separat – cel al lipsei spațiului de depozitare a deșeurilor în gospodărie – derulăm campania <Reciclare pentru destresare> care continuă demersurile noastre de a crea un comportament responsabil în privinţa deşeurilor de ambalaje. Îi invităm pe toți românii să plieze ambalajele înainte de a le depozita în containerele colorate, pentru a economisi spațiul din locuință și pentru a contribui, în același timp, la trimiterea mai multor deșeuri spre reciclare. Iar acest mesaj îl transmitem printr-o campanie care asociaza gestul colectării separate cu un obicei care poate reduce din stresul cotidian.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

 

În România, o familie de trei persoane generează, anual, o tonă de deșeuri. Din acestea, 18% sunt deșeuri de ambalaje din plastic, metal, hârtie-carton și sticlă. Plierea sau storcirea acestora eficientizează procesul reciclării prin creșterea cantității de deșeuri colectate separat:

  • 4 PET-uri pliate = 1 PET nepliat
  • 10 doze presate = 1 doza nepresată
  • 3-50 cutii de carton pliate = 1 cutie nepliată

 

Pe parcursul a două luni, cetățenii vor avea la dispoziție printr-o campanie integrată toate informațiile necesare despre ce deșeuri de ambalaje pot colecta separat, care sunt pașii unei colectări separate corecte, cum se pliază deșeurile de ambalaje și care este traseul acestora spre reciclare.

Campania de informare și educare „Reciclare pentru destresare” se numară printre inițiativele tradiționale de informare și educare în domeniul colectării separate a deșeurilor de ambalaje derulate de Eco-Rom Amblaje, alături de programe precum Orașul Reciclării, sau Laboratorul Verde al Reciclării. Datorită acestora, 80% dintre români au auzit de colectarea separată a deșeurilor în scopul reciclării, conform ultimului studiu național de percepție a populației (Romnibus, decembrie 2011).

Mai multe detalii despre campanie, precum şi informaţii despre colectarea separată a deşeurilor de ambalaje pot fi aflate accesând site-ul  www.ColecteazaSelectiv.ro.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.