Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIILE AFCN 2018 Ediție specială în anul Centenarului

0

Aflate la a patra ediție Premiile Administrației Fondului Cultural Național pentru organizații neguvernamentale și manageri culturali au intrat în linie dreaptă. În mai puțin de o lună vom sărbători câștigătorii. Așa cum v-am obișnuit, de Ziua Culturii Naționale va avea loc Gala de decernare a celor 10 premii, cărora li se adaugă în 2018 un premiu special pentru proiecte dedicate Centenarului. 

Premiile reprezintă o recunoaștere a contribuției sectorului neguvernamental la îmbogățirea culturală și transformarea societății românești, prin proiectele realizate și prin infrastructura pe care au construit-o și menținut-o. Și anul acesta cele cinci nominalizări, pentru fiecare dintre cele 10 premii, sunt făcute de un juriu independent. În definirea nominalizărilor juriul pornește de la organizațiile care au derulat și decontat în bune condiții proiecte finanțate de AFCN în 2018. Membrii juriului pot propune organizații care nu au fost finanțate de AFCN, pe baza activității din 2018.

Pentru a contribui la o mai bună cunoștere și punere în valoare a structurilor independente active pe scena contemporană, juriul de nominalizare și selecție este format din reprezentanți ai organizațiilor câștigătoare în anul precedent. Au răspuns invitației noastre Matei Bejenaru (Iași), Cristi Borcan (Asociatia StudioBasar – București), Paul Dunca (Asociația ADO – București), Ioana Ilie (Asociația Quantic – București), Sandra Jitianu (Asociația Maria – București), Lorand Maxim (Fundația Tranzit – Cluj).

Anul acesta a fost invitată să facă parte din juriu și doamna Irina Petrescu, atașat cultural și directoare a Institutului Francez București, în virtutea unui parteneriat ce funcționează deja de trei ani. Acestă invitație marchează lansarea la începutul lunii decembrie a Sezonului Cultural România Franța, care prilejuiește întâlnirea publicului din cele două țări cu proiecte în care sunt implicate și organizații finanțate de AFCN.

„Consider că Gala Premiilor AFCN, prin parteneriatul cu Institutul Francez din București, funcționează ca o adevărată bursă de contacte pentru viitoare parteneriate intenaționale și creează o excelentă platformă de diseminare a exemplelor de excelență în cultura contemporană românească, fie că vizează creația actuală sau valorizarea patrimoniului,” a declarat Irina Cios, directoarea AFCN.

Nominalizările pentru premiul special acordat proiectelor dedicate Centenarului au fost făcute de un juriu format din membri ai Consiliului AFCN pe baza proiectelor ce au obținut finanțare în 2018. Din juriu fac parte Grigore Arsene, Laurențiu Constantin, Raluca Munteanu și Roxana Trestioreanu.

Deși se acordă un singur premiu la fiecare categorie, cele 55 de nominalizări ne prilejuiesc o frumoasă jalonare a anului cultural 2018 care se încheie în curând.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.