Care sunt companiile care le asigura angajatilor echilibru intre munca si viata personala?

1

Premii pentru companiile cu cei mai fericiţi angajaţi

Industria de HR şi-a desemnat joi, în cadrul Galei companiilor implicate în viața echilibrată a angajaților, ediţia a IV-a, premiile pentru proiectele care adus anul trecut armonie şi satisfacţie profesională celor care lucrează în firmele premiate.

Simona Nicolaescu Dynamic HR WLB Gala

Peste 100 de profesionşti în domeniul HR din companii precum LS Travel Retail Romania / Inmedio, EOS KSI, Cheque Dejeuner, Endava, Avon, Zentiva, Toyota Romania, Fabryo Atlas, Piraeus Bank, ING Pensii, Orange România, Grawe Romania, BAT, Michelin, şi GDF Suez, au votat pentru Marele Premiu, acordat companiei Celestica România pentru proiectul „Habitat & Down”.

„Am premiat companiile care, prin programe diverse, au insuflat angajaţilor lor sentimentul de împlinire, satisfacţie, apartenenţă la grup, îmbunătăţindu-le echilibrul interior şi performanţa la locul de muncă. Toate aceste proiecte au pus accentul pe unul dintre cele mai puternice elemente motivaţionale în mediul de business contemporan: grija faţă de angajaţi”, a declarat Simona Nicolaescu.

Pe lângă marele premiu al publicului, au existat şi premiile acordate de juriu. Criteriile de premiere au fost: originalitate, eficienţă cost/angajat, impact, sustenabilitate, relevanţă în ceea ce priveşte efectul asupra vieții echilibrate a angajaților, acurateţea criteriilor de măsurare a impactului, respectiv campania de promovare internă a fiecărui proiect.

Cele mai bune proiecte au primit Diplome de excelenţă după cum urmează:

  • Rohe România, excelenţă în well-being pentru proiectul „Mai fericit, mai sănătos, mai prosper”
  • Endava România, excelenţă în inovaţie, pentru proiectul „Endava Innovation Labs – when creativity, passion and fun meet”, respectiv excelenţă în well-being pentru proiectul „Endava Hobbies – how to work and have fun together”
  • Celestica România excelenţă în impact pentru proiectul „Habitat și Down”,
  • Avon România, excelenţă în dezvoltare personală pentru proiectul „It’s about YOU”.
  • Fabryo Atlas, excelenţă pentru echilibru 360® pentru proiectul „Savana înveselește grădinițele”

“Gala Work-Life Balance  este un eveniment unde se vede cu adevărat că toate aceste companii au suflet. Sunt convinsă că interesul față de dezvoltarea oamenilor și preocuparea pentru bunăstarea lor a intrat în spiritul HR-ilor de pretutindeni. Ce este cu adevărat provocator este să pregătești programe inovative, diferite de ceea ce se întâmplă în piață în mod frecvent. Un astfel de eveniment ne permite să împărtășim experiențe noi, să povestim despre programe de well-being și work-life balance și să „furăm cu mândrie” idei de la colegii profesioniști”, a declarat Miruna Andreescu, HR Specialist, Avon Cosmetics.

Alte companii au primit premii speciale pentru proiectele depuse, după cum urmează:

Piraeus Bank pentru proiectul „Construim bucurii în ceas de sărbătoare”

Cheque Dejeuner Romania pentru proiectele: „Un Grup, o experiență de 50 de ani, o mare familie!”, „Susținem sănătatea, susținem VIAȚA!”, şi „Îmi place echipa în care lucrez!”

LS Travel Retail România / Inmedio pentru proiectele „Dăruim stropi de viață” şi „Să trăim bine!”

EOS KSI Romania pentru proiectele „Recrutăm Moș Crăciun & Food Fest” şi „Happy Hour”

Celestica Romania pentru proiectul „Fitness Park”

Toyota Romania pentru proiectul „Product passion”

SCC Services Romania pentru proiectul „SCC Supporting Endeavours”

Zentiva pentru proiectul „ROIAL”

DGASPC Sector 6 pentru proiectul „Revigorare prin sport”

Gala companiilor implicate în viață echilibrată a angajaților, ediţia a IV-a, a beneficiat de sprijinul sponsorilor Ernst & Young şi Rohe Romania, şi a fost realizată în parteneriat de Dynamic HR şi V+O Communication.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.