Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premii în valoare de peste 25 000 lei la Concursul Naţional de Matematică

0

Premii în valoare de peste 25 000 lei la Concursul Naţional de Matematică

LUMINA MATH

Elevii din clasele IV – VIII se mai pot înscrie până pe data de 11 Noiembrie 2011, ora 17 :00, la cea de-a XV-a ediţie a Concursului Naţional LUMINA MATH, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în colaborare cu Universitatea Europei de Sud-Est Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Anul acesta, concursul va avea loc in data de 26 Noiembrie, intre orele 09 : 00 -11 : 00, va consta in 30 de probleme tip grila pentru clasa a IV a si 40 pentru clasele V – VIII si se va desfasura in fiecare judet, la unul sau mai multe centre, urmand a fi stabilite si comunicate pana pe data de 20 Noiembrie.

Inscrierile in concurs se fac online, pe site-ul www.luminamath.ro, de catre profesorul responsabil cu inscrierea elevilor in sistemul online, desemnat de fiecare scoala. Elevii care doresc sa participe la LUMINA MATH vor contacta profesorul delegat al scolii, pentru a fi inscrisi pe site-ul concursului si vor achita catre acesta taxa de inscriere in valoare de 15 lei. Scolile participante vor putea accesa online rapoartele cu rezultatele obtinute de elevi in perioada 3 – 6 Decembrie 2011.

Premii

In functie de performantele lor, fiecare elev castigator din clasele a IV a, a Va, a VI a, a VII a si a VIII a, va fi recompensat astfel :

Locul I – 800 RON Locul II – 600 RON Locul III – 400 RON
Locurile IV – V – 300 RON Locurile  VI – X – 200 RON Locurile XI – XX – 150 RON

In plus, se va premia cu o excursie in Turcia, Istanbul, primul elev din fiecare categorie, in care sunt inscrisi minim 250 de participanti. Daca intr-un judet, numarul copiilor inscrisi este mai mare de 250, inca un copil va fi premiat cu o excursie in Turcia, pentru fiecare multiplu de 250.

Editia precedenta a concursului LUMINA MATH, desfasurat in toamna lui 2010, s-a bucurat de un numar record de participanti, numarul elevilor inscrisi, depasind 43 000.

Obiectivul concursului Lumina Math este de a creste randamentul copiilor la matematica, de a evalua elevii claselor a VIII a inainte de Testarea  Nationala, de a ii familiariza cu testul – grila si atmosfera de examen, de a motiva elevii pentru studiul matematicii si de a imbunatatii cooperarea intre scoli si sprijinirea scolilor in vederea aprecierii nivelului elevilor.

Mai multe detalii despre concursul LUMINA MATH gasiti accesand site-ul www.luminamath.ro

Despre: LUMINA MATH este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima edişie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica. Datorita cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare organizatorul concursului LUMINA Instituţii de Învăţământ a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI si VII. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.

În 2008 concursul LUMINA MATH s-a transformat în concurs cu un caracter naţional, desfăşurându-se la nivelul întregii ţări ca urmare a parteneriatului cu MECI
De asemenea, 2008 a fost primul an în care s-au putut înscrie şi elevii claselor a IV-a. Ultima ediţie LUMINA MATH, desfăşurată în noiembrie 2010 s-a bucurat de un record de participare, la concurs participand 43.000 de elevi din toată ţara.

 

Despre: LUMINA Instituţii de Învăţământ este un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Scoala Spectrum Iasi, Scoala Spectrum Cluj-Napoca, Scoala Spectrum Ploiesti si Scoala Spectrum Timisoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al Scolilor Spectrum din: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Cluj – Napoca, Iasi si Timisoara sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.