Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră: S-a lansat „Piese pentru Zâmbete”, primul program de donare de piese LEGO® din România

0

Piese pentru Zâmbete, primul program de donare de piese LEGO® din România, lansat de Magazinele Certificate LEGO® și Fundația United Way România

  • Doritorii pot dona piese în Magazinele Certificate LEGO® din țară, până pe 26 aprilie
  • Cei care donează cantități mai mari (de peste 1 kg) vor fi recompensați cu un miniset LEGO și un voucher de 30 RON pentru achiziții viitoare în Magazinele Certificate LEGO®.
  • Persoanele care doresc să doneze, dar nu ajung în magazin, pot trimite piesele gratuit, prin curier
  • Piesele colectate vor ajunge la sute de copii din centrele de zi susținute de Fundația United Way România

Magazinele Certificate LEGO®, în parteneriat cu Fundația United Way România, dau startul programului Piese pentru Zâmbete, primul program de donare de piese LEGO® din România, prin care își propun să aducă bucuria jocului în viața copiilor din mediile vulnerabile. În perioada 28 februarie – 26 aprilie 2020, oricine poate dona piesele LEGO® pe care nu le mai folosește în cele nouă Magazine Certificate LEGO® din București, Cluj, Ploiești, Brașov, Constanța. Toate piesele colectate vor fi sortate, igienizate și vor ajunge la sutele de copii din centrele de zi susținute de United Way România din București, Cluj și Timișoara.

Grupul LEGO® susține învățarea prin joacă de la cele mai mici vârste, astfel încât cei mici să se dezvolte armonios și să-și exerseze cât mai multe abilități. Posibilitățile nenumărate de construire, antrenarea răbdării și a perseverenței, capacitatea de a coopera în relația cu alții sau dezvoltarea creativității sunt doar câteva dintre beneficiile jocului cu micile cărămizi.

Printre abilitățile esențiale pe care și le exersează copiii în timp ce se joacă cu piese LEGO® se numără: cooperarea și relaționarea (de care vor avea nevoie întreaga viață), perseverența și toleranța la frustrare (abilități decisive pentru o societate în care ne plângem că nici copiii, nici adulții nu-și duc la bun sfârșit sarcinile), deschiderea față de provocări și rezolvarea de probleme (atunci când copiii încep să mânuiască piesele LEGO® ei, de fapt, transpun ceea ce pare a fi haos în ordine), creativitatea și răbdarea (trăsături despre care știința ne arată că sunt decisive pentru viitor), dar și bucuria reușitei (recompensa finală pentru o viață împlinită). De asemenea, astfel de jocuri contribuie masiv la dezvoltarea vederii în spațiu (folositoare la orele de geometrie, iar apoi în diverse profesii. Majoritatea părinților pe care-i cunosc și ai căror copii se joacă cu piese LEGO® se plâng mai puțin de dificultățile parentingului, în comparație cu cei ai căror copii nu au acces la acest tip de jocuri”, Gáspár György, psiholog și psihoterapeut de familie.

“Suntem convinși că, în foarte multe locuințe, sunt depozitate piese LEGO® cu care nu se mai joacă nimeni. Poate copiii au trecut de la piesele LEGO® DUPLO® la piese mai mici. Sau poate au crescut și preferă seturi mai complexe. Prin programul nostru de donații, îi invităm pe cei mici și pe cei mari să aducă puțin din magia LEGO® în viața unor copii care poate nu au cunoscut niciodată bucuria și utilitatea jocului. Pentru că jucăriile LEGO® sunt durabile și pot să contribuie la bucuria unor noi generații de copii. Seturile se amestecă, se mai pierd piese, însă valoarea lor creativă rămâne aceeași. ”, a declarat Monica Bădilă – Director adjunct Magazine Certificate LEGO®.

CUM SE POT FACE DONAȚIILE?

Pasul 1: Cei care își doresc să doneze pot depozita piesele LEGO® sau LEGO® DUPLO® într-o cutie și le pot aduce în cel mai apropiat Magazin Certificat LEGO®. Lista magazinelor este disponibilă pe https://piesepentruzambete.ro/

Pasul 2: Magazinele Certificate LEGO® încurajează și răsplătesc efortul și dorința de a aduce bucurie în viața unui copil. Astfel, donațiile de peste 1kg sunt recompensate cu un voucher de 30 lei, care poate fi folosit la achiziționarea unui set nou în valoare de minimum 150 lei iar cei mici vor primi un miniset LEGO® Speed Champions Lamborghini sau LEGO® Disney Frozen Tronul Elsei.

Pasul 3: Toate piesele colectate vor fi sortate și igienizate, iar apoi distribuite către copiii din centrele de zi susținute de Fundația United Way România. Cei mici se vor putea bucura de micile cărămizi LEGO®, care vor căpăta noi forme în mâinile lor.

Cei care vor să doneze, dar nu ajung în magazin, pot trimite prin curier, gratuit, minim 1 kilogram de piese LEGO®. Donația se poate face prin completarea unui formular de pe site și este recompensată cu un cupon electronic de reducere.

De asemenea, doritorii pot dona un set LEGO Classic direct de pe site. Pentru fiecare set donat, Magazinele Certifcate LEGO® donează încă unul.

Despre Magazinele Certificate LEGO®

Magazinele Certificate LEGO® sunt magazine specializate în comercializarea exclusivă a produselor LEGO®, respectând conceptul și designul oficial al magazinelor LEGO®. În acest fel, este asigurată consistența comunicării iar experiența clientului este similară indiferent de locația magazinului vizitat, oriunde s-ar afla acesta pe glob.

Magazinele Certificate LEGO® se remarcă prin gama completă de produse, aproximativ 700 de modele de seturi de construcţie adaptate fiecărei categorii de vârstă în parte, inclusiv seturi foarte rare sau greu de găsit. Oferta de seturi de construcție este completată de o serie de obiecte personalizate cu logo-ul cunoscutului brand: brelocuri, căni, rechizite, cutii de depozitare. Vizita în magazine este o experiență în sine, o călătorie în lumea LEGO®. Unul dintre elementele caracteristice ale Magazinelor Certificate LEGO® este peretele „Pick-a-Brick”, ce conţine o sortimentaţie variată de piese individuale. În cadrul magazinelor sunt amplasate și mese de joacă, la care copiii pot experimenta la faţa locului joaca cu piese LEGO® sau LEGO® DUPLO®. Există chiar și un ”Digital Box” care face ca seturile LEGO® să prindă viață în 3D, odată scanate în fața ecranului.

În prezent, în România sunt 9 Magazine Certificate LEGO® în București, Cluj, Ploiești, Brașov și Constanța, toate aparținând Brick Depot SRL, companie românească înființată în anul 2013.

Despre United Way România

United Way România este o fundație românească, afiliată la United Way Worldwide, SUA, care cuprinde o rețea de aproape 1.800 de organizații locale în peste 40 de țări și teritorii. Oferim sprijin în educație, sănătate și pentru integrarea persoanelor defavorizate din București, Cluj, Timișoara și zone limitrofe. Activitățile United Way România se bazează pe principul ,,Live United”, care este susținut de certitudinea că, împreună, membrii comunității și stakeholderii pot contribui la o viață mai bună pentru toată lumea: accesul la o educație de calitate duce la obținerea unui loc de muncă stabil, ceea ce înseamnă un venit care poate susține o familie și accesul la servicii de sănătate. Impactul United Way se datorează și voluntarilor – care contribuie, prin resursele și expertiza lor, la schimbarea comunității din care fac parte. Programele United Way România sprijină anual peste 12.500 de copii, tineri și vârstnici aflați în situații de mare vulnerabilitate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.