Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră pentru sistemul privat de sănătate din România. Endoprotezare de aortă abdominală, cu singurul sistem revoluționar care sigilează sacul anevrismului

0

În premieră pentru sistemul privat de sănătate din România, echipa de medici cardiologi intervenționali, chirurgi cardiovasculari și anesteziști a Spitalului de Cardiologie Brașov a realizat prima endoprotezare de aortă abdominală, cu singurul sistem revoluționar care sigilează sacul anevrismului.

Procedura a decurs fără complicații, pacientul în vârstă de 61 de ani având diagnosticul de anevrism de aortă abdominală subrenal aflându-se acum în salon, urmând a fi externat peste două zile.

unnamed (3)

Dr. Mihai Ursu,  cardiolog intervențional, șef secție Cardiologie Intervențională: „Endoproteza Nellix are un design și un concept absolut noi, cu ajutorul cărora putem trata  mai mulți pacienți, putem simplifica planificarea și selecția materialelor, putem reduce intervențiile secundare sigilând cu polimer biocompatibil întreaga zonă anevrismală. Tehnic, prin abort minim invaziv la nivel inghinal, prin tehnici intervenționale, se introduc la nivelul aortei abdominale două stenturi expandabile, cu balon, și acoperite cu PTFE, la care sunt atașate endobaguri (săculeți de poliuretan biostabil) în care se injectează polimerul ce ocupă întregul anevrism și îl sigilează, restabilind circulația normală a sângelui numai prin cele două stenturi implantate (excluzând anevrismul) către memebrele inferioare.”

Anevrismul de aortă este o afecțiune redutabilă, în ultima perioadă tot mai frecvent întâlnită, ca urmare a dezvoltării diagnosticului imagistic, mulți dintre pacienți fiind diagnosticați întâmplător la o computer tomografie sau o ecografie abdominală afectuate pentru diverse simptome. Riscul cel mai mare al prezenței anevrismului de aortă abdominală este de ruptură, peretele aortei cedând presiunii sangvine, situație în care prognosticul pacientului este rezervat. De aceea, apelarea la acest tip de soluție medicală inovativă este salvatoare de vieți.

Aceste intervenții vor fi realizate în mod curent în Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov. Astfel, în luna martie, Clinicco aduce două proceduri noi, revoluționare, în beneficiul pacienților cu boli cardiovasculare.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.