Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Premieră națională în implantologie – Operație unicat în România

0

Premieră națională în implantologie la Clinica Dr. Lorelei Nassar

Operație unicat în România

Semne bune anul are! Sâmbătă, 25 ianuarie, la Clinica de implantologie Lorelei Nassar va avea loc, în premieră în România, o intervenție revoluționară în acest domeniu. Ce? Cum? Unde? Unicitatea intervenției constă în inserarea unor implanturi dentare expandabile care, după operație, capătă formă piramidală. Dispozitivul este INOVATOR și se numește PYRAMIDION. El a fost inventat în Israel și este brevetat ca fiind UNIC în lume. Scopul utilizării lui? Să ofere pacientului posibilitatea reabilitării cu dinți a unei zone în care nu s-ar fi putut insera implanturi.

PYRAMIDION oferă implantologilor o alternativă simplă, sigură și eficientă la procedurile de mărire osoasă, utilizabila atât în maxilar, cât și în mandibulă. Fixarea apicală superioară permite utilizarea maximă a osului de susținere, îmbunătățind astfel performanța mecanică a implantului.

Pe înțelesul tuturor, în implant este vorba despre un șurub din Titaniu steril, de o anumită lungime și un anumit diametru. Condiția este ca înălțimea osului pacientului să fie mai mare decât lungimea șurubului, iar lățimea osului să aibă cel puțin diametrul șurubului. În multe situații, aceste condiții nu sunt îndeplinite, ceea ce pe mulți îi face să spună că un astfel de caz este inoperabil. Ei bine, nu există inoperabil. Trebuie doar gândit mai mult”, a declarat dr. Lorelei Nassar, specialist cu o experiență de 25 de ani în chirurgie și implantologie.

Cine poate trece printr-o operație de acest tip? Oricine, cu pregătire. Astfel, pacientul trece printr-o etapă de analize, aceleași ca pentru un implant obișnuit: tomografie (mandibulară sau maxilară, după caz) și analize uzuale de sânge.

Pentru PYRAMIDION, folosim anestezie locală, intervenția fiind una relativ simplă. Marele său beneficiu? Intervenția la mandibulă (în cazul pacientului care va fi operat sâmbătă), facilitează evitarea apropierii de nervul alveolar inferior, preîntâmpinând o posibilă parestezie sau nevroză.

Intervenția unicat în Romînia va fi realizată de dr. Lorelei Nassar, folosind o trusă special adusă din Israel în acest scop. Preoperator, medicul va discuta în detaliu cu pacientul, aducându-i-se la cunoștință toate etapele intervenției, respectiv protocolul operator. O discuție va avea loc și postoperator, pentru a i se explica modul în care a decurs intervenția.

Am trăit nenumărate premiere profesionale de-a lungul carierei, de la primele implanturi, primele fracturi imobilizate, prima reconstrucție osoasă, primele dispozitive de un anumit fel sau primele tehnici chirurgicale de un anumit fel, folosite. Chiar și prima gardă singură. În toate exisăa un început, există acea «primă dată» pentru fiecare dintre noi. Este omenește să îți fie frică înainte, la toate. Știi teoria, repeți în minte toți pașii de mai multe ori și mergi înainte. Dar, întotdeauna, la pacient este diferit: față de desenul din carte, față de ce ți s-a explicat la curs… Însă marele meu atu sunt anii de chirurgie din Israel, așa că nimic nu mă mai poate surprinde. Pentru orice situație apărută găsesc o rezolvare din simplul motiv că am deja o privire globală”, a mai precizat dr. Nassar.

Află mai multe despre ce presupune inovația în stomatologie, la Clinica de Implantologie Dentară Lorelei Nassar.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.