Premieră în Zalău: un spațiu tip „hub” pentru proiecte comunitare

0

Premieră în Zalău: un spațiu de creație și dezvoltare creat de tineri pentru tineri

Tinerii din Zalău au, începând de luni, 4 martie, un spațiu special dedicat creativității, dezvoltării personale și creării de proiecte care pot aduce schimbări pozitive în societate. Găzduit în Clădirea Transilvania, noul „Creative Minds Hub” este un centru de activități creat de tineri pentru tineri, cu finanțarea TenarisSilcotub.

 

Conceptul de „hub” este des întâlnit în orașele cu mulți studenți și tineri profesioniști, dar și în localitățile care se remarcă prin numărul de antreprenori. Creative Minds Hub aduce acest concept în premieră la Zalău: deschis, confortabil și prietenos, spațiul va găzdui sesiuni de training, concursuri de dezbateri și oratorie, teambuilding-uri, proiecții de film sau expoziții de pictură. În plus, cei interesați pot avea acces în hub pentru a-și dezvolta ideile creative sau planurile de afaceri sau pentru a lucra la rezolvarea unor probleme ale comunității împreună, într-un mediu în care colaborarea devine mai importantă decât competiția. În acest fel, ei vor avea oportunitatea de a contribui la bunul mers al comunității și, în același timp, de a-și construi un viitor chiar aici, în oraș.

Dorința de a face ceva inedit pentru comunitatea locală exista de mult, iar rampa de lansare a fost concursul «Lider european», organizat de Reprezentanța Comisiei Europene. Am găsit spațiul necesar, am proiectat aspectul viitorului hub și am creat o prezentare care a convins juriul. Faptul că am ajuns pe locul al treilea din peste 300 de proiecte înscrise ne-a asigurat finanțarea și a fost o validare care ne-a dat încredere în viabilitatea ideii noastre”, spune Paul Iacob, care a participat la concursul Lider european în echipă cu colegele Iulia Bican, Ramona Ghilea și Sara Trănescu, împreună cu profesoara de științe socio-umane Iulia Florian, consilier educativ la Colegiul Național „Silvania”.

Ideea acestui hub le-a venit celor 4 liceeni în timpul unor activități din programul de educație nonformală Liderii Mileniului Trei: „Ne-am întâlnit tot în cadrul unui program finanțat de TenarisSilcotub, prin care ei susțin permanent tinerii din comunitate. A fost primul loc în care am legat prietenii și ne-am dat seama că avem puterea și abilitățile de a schimba ceva în lumea în care trăim”, explică Ramona Ghilea.

Noul Creative Minds Hub este găzduit în Clădirea Transilvania, într-un spațiu pus la dispoziție de Primăria Municipiului Zalău, care a apreciat efortul tinerilor câștigători ai competiției europene. Spațiu a fost amenajat printr-o finanțare oferită de TenarisSilcotub, care a contribuit și cu mentorat pentru o parte din activitățile propuse de inițiatori. „Am investit în Creative Minds Hub pentru că ne dorim ca tinerii să își transforme visurile în realitate și, în același timp, să transforme în bine comunitatea noastră. Avem multă încredere în potențialul acestei generații de tineri, care sunt, într-un fel, și copiii noștri. I-am văzut crescând și dezvoltându-se de-a lungul anilor, pentru că i-am susținut prin inițiative precum Bursele de Merit oferite celor mai buni liceeni sau programul de dezvoltare non-formală Clubul Liderii Mileniului Trei”, spune Codruța Hodrea, Manager Relații cu Comunitatea TenarisSilcotub.

Creative Minds HUB va funcționa permanent, accesul în spațiu fiind gratuit, cu condiția rezervării anticipate a acestuia. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CreativeMindsHubZalau/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.