Premieră în România: S-a deschis primul centru gratuit de psihoterapie pentru adulți, seniori, adolescenți și copii

1

Centrul Social de Psihoterapie “Together for Humanity”

Premieră în România: S-a deschis primul centru gratuit de psihoterapie pentru adulți, seniori, adolescenți și copii

 • 30 terapeuți vor trata o arie largă de probleme psiho-emoționale, de luni până sâmbătă
 • În primele zile de la deschidere, s-au înscris 120 de români pentru terapie gratuită
 • 1 din 5 români este afectat de probleme de sănătate mintală, iar afecțiunile psihice vor depăși cazurile de cancer
 • Noi centre de psihoterapie complet gratuite ar putea fi deschise în mai multe orașe din țară

București, mai 2023 – Primul centru de psihoterapie gratuită din România, Centrul Social de Psihoterapie “Together for Humanity”, a fost deschis oficial, în București, fiind complet funcțional pentru a oferi suport psihologic adulților, tinerilor și copiilor din medii vulnerabile și defavorizate din întreaga țară. Centrul are 6 terapeuți voluntari în prezent, dar numărul lor va ajunge la 30 în total în curând, pentru consiliere psihologică atât fizic, cât și online.

Deschis de Asociația Together for Humanity, Centrul Social de Psihoterapie TFH oferă servicii gratuite de psihoterapie individuală și de grup persoanelor care se confruntă cu probleme psiho-emoționale, aflate în dificultate financiară. În primele 24 de ore de la deschidere, centrul a primit 90 de cereri de la persoane vulnerabile din București și din alte localități din țară, pentru terapie în centru sau online, dar și 80 de cereri de la psihologi și psihoterapeuți și 20 de cereri de la persoane din diferite arii profesionale diferite (UX/UI, regie/film, administrație, secretariat), venite prin completarea formularului Implică-te acum, de la persoane dornice să se implice pro bono în proiect.

Nu ne-am așteptat la un interes atât de mare, încă de la primele ore de la deschidere, din partea oamenilor și de o susținere puternică din partea comunității de psihologi și psihoterapeuti din România. Având în vedere că este în creștere numărul de români care se luptă cu probleme psiho-emoționale, ne-am dorit să creăm un centru complet dotat, cu servicii profesionale și cu o echipă solidă de experți, la fel care orice alt cabinet de psihoterapie privat, dar care să asigure gratuit consultațiile psihologice necesare pentru pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Conform ultimelor statistici, în România, 1 din 5 persoane este afectată de probleme de sănătate mintală, iar cel puțin 250.000 de români suferă de o boală psihică severă. Mai mult, se estimează că în curând afecțiunile psihice vor fi pe primul loc în ceea ce privește morbiditatea, depășind cancerul și bolile cardiovasculare. Iar prin Centrul Social de Psihoterapie TFH ne propunem să tratăm și să prevenim gratuit în egală măsură intensificarea și apariția daunelor psiho-emoționale pentru tot mai mulți români, care nu au resurse financiare, în condițiile în care costul lunar pentru terapie poate fi de 500-1.000 lei în medie. Vrem să redăm, să restabilim și să creștem șansele de promovare a stării de bunăstare mintală în societatea românească. Ne imaginăm o societate care acordă prioritate sănătății mintale, în care stigmatizarea este eradicată și în care toată lumea are acces la terapie”, declară Răzvan Popa, inițiatorul primului centru gratuit de psihoterapie din țară, fondator și președinte al Asociației Together for Humanity.

300 de persoane pot primi consiliere în centru, de luni până sâmbătă

Aflat într-o zonă centrală a Bucureștiului (Strada Căderea Bastiliei, nr. 17 – zona Piața Romană), primul centru gratuit de psihoterapie din România va avea o echipă de 30 de terapeuți, printre care Maria Anghelina, Florinela Rațiu, Ioana Botez, Cele Stojceski – parte din echipa organizatoare, pregătiți să susțină sesiuni de terapie pentru 300 de persoane săptămânal, fizic și online. Centrul are spații dedicate pentru ședințe de terapie individuală pentru adulți, sesiuni de dezvoltare psiho-emoțională pentru copii și sesiuni de terapie de grup, fiind deschis de luni până vineri între orele 9.00 și 18.00 și sâmbătă între 09.00 și 13.00.

Un proiect unic în România, primul centru gratuit de psihoterapie din țară a necesitat o investiție de aproximativ 27.000 euro în dotările spațiilor pentru terapie, susținută din fondurile Asociației Together for Humanity și cu sprijinul Exotique Interiors – Furnizor al Casei Regale a României, care a asigurat mobilarea și amenajarea întregului centru.

În centru, sunt acoperite toate ariile de terapie pentru toate categoriile de vârstă, printre care depresia, stresul și anxietatea, traumele din copilărie, violența domestică, abuzul de natură fizică, sexuală și emoțională, bullying-ul la copii, probleme de învățare sau adaptare la școală și orice alte probleme psiho-emoționale.

Următorul centru gratuit de psihoterapie ar putea fi deschis în Timișoara

Cu ajutorul echipei noastre de specialiști, putem trata cazuri complexe. Ideea de a apela la un psihoterapeut sau psiholog începe și în România să devină un lucru normal, un obicei pentru tot mai mulți oameni, crescând cu mare viteză această nevoie acută de rezolvare a problemelor prin terapie. Însă, din păcate, sistemul public de sănătate nu acoperă nici pe departe această nevoie, lăsând un gol uriaș în ceea ce pentru noi reprezintă un segment atât de important, cei mai vulnerabili dintre noi. Din acest motiv, vrem să deschidem centre gratuite de psihoterapie și în alte orașe din țară și avem în vedere ca următorul centru să fie în Timișoara în viitorul apropiat”, declară Răzvan Popa, fondatorul Centrului Social de Psihoterapie TFH.

Pentru susținerea continuă a Centrului Social de Psihoterapie TFH și pentru deschiderea de noi centre gratuite în România, asociația are nevoie de sprijin financiar și voluntari pentru o serie de activități. Companiile și persoanele fizice care doresc să se implice pot face donații direct pe website-ul centrului, la secțiunea “Donează”, completând formularul Implică-te acum, sau pot redirecționa impozitul anual pe profit sau venit.

Despre Asociația Together for Humanity

Asociația Together for Humanity este una dintre cele mai active organizații non-guvernamentale din România, care derulează programe pentru susținerea și schimbarea destinelor pentru copii, femei și bătrâni din medii extrem de sărace din țară. Până în prezent, prin intermediul asociației, au fost ajutați aproape 4.000 de copii, au fost construite 5 case, au fost înființate 5 săli de informatică în școli din zone defavorizate și au fost salvate 500 de animale, dar și au fost donate 500 de computere în școli, 1.160 de rechizite școlare și peste 3.600 de kg de haine și jucării. În mai 2023, asociația a lansat cel mai complex proiect al său, un proiect unic în România, Centrul Social de Psihoterapie, care oferă consultații de psihoterapie gratuite, fizic sau online, pentru adulți, vârstnici, adolescenți și copii.

Mai multe detalii despre Centrul Social de Psihoterapie TFH “Together for Humanity” se regăsesc pe:

Website: www.centrulsocialtfh.ro

Facebook: Centrul Social de Psihoterapie
Instagram: Centrul.social.de.psihoterapie

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 50 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Un comentariu

 1. avatar

  Nu vă îngrămădiți că nu aveți de ce ..eu am trimis mail și mi-au răspuns sa vin , asta după ce am trimis dovadă că nu am venituri…
  Am venit după o programare și când ajung acolo (era doar un tip tatuat din cap până în picioare)îmi zice că s-a amânat…drum aiurea
  Daca chiar aveți nevoie mai bine plătiți un ban la un psiholog cu recenzii..
  Aici nu exista recenzii nimic …am dat datele personale aiurea…

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.