PREMIERA IN ROMANIA: Inoata 24 de ore fara oprire pentru o cauza umanitara

0
hospice innot
Parteneri principali: BGS si Autonom Romania.

Un brasovean inoata 24 de ore fara oprire pentru HOSPICE

In premiera pentru Romania, un tanar pasionat de inot isi propune provocarea vietii. Remus Miron va incerca sa inoate incontinuu timp de 24 de ore, la evenimentul caritabil Ultra Swim Challenge din 8 februarie 2014. Efortul este foarte mare si presupune o conditie fizica de invidiat, obtinuta dupa foarte multi ani de inot de performanta si participare la diferite evenimente nationale si internationale.Inainte de a se decide, Remus s-a antrenat in bazin timp de 2 ani, inotand  cate 20 de km in fiecare saptamana. Cand este intrebat despre antrenament, recunoaste ca acest gen de provocare nu este accesibila oricui, foarte putini din cei care  fac inot de performanta fiind capabili sa termine un astfel de maraton de 24 de ore.

Pentru Remus aceasta provocare trebuie sa fie in scop caritabil, deoarece considera ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi:

‘’Daca suntem sanatosi si avem maini, picioare si nu avem dureri, trebuie sa fim recunoscatori si sa facem ceva pentru aceia de langa noi care trec prin clipe grele, fiind afectati de o boala grea. Cred ca datoria fiecaruia dintre noi este sa aratam solidaritate,iar fiecare leu donat pentru HOSPICE poate face diferenta, daca vine de la foarte multe persoane.’’ –Remus Miron

Ajuns la cea de-a doua editie,  evenimentul Ultra Swim Challenge 2014 se va desfasura timp de doua zile. Presa este asteptata in data de 8 februarie incepand cu ora 10,30  la Complexul Olimpic si Sportiv ‘Sidney 2000’ din Izvorani.

Ultra Swim Challenge este organizat in parteneriat cu SmartAtletic, in beneficiul  fundatiei HOSPICE Casa Sperantei, cea mai mare fundatie medicala din Romania, care ofera ingrijire paliativa gratuita adultilor si copiilor cu boli incurabile.

Sunt asteptati la acest eveniment 200 de inotatori, care vor plati o taxa de participare si vor incerca sa stranga individual fonduri pentru HOSPICE. Alaturi de ei vor participa la eveniment campioana Carmen Bunaciu, recordmanul olimpic Razvan Florea si ultramaratonistul Andrei Rosu.

 

HOSPICE Casa Speranței (www.hospice.ro) este cea mai mare organizație medicală non-profit din România care asigură gratuit servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile în București, Brașov, Făgăraș și Zărnești.

Îngrijirea paliativă este îngrijirea menită să amelioreze calitatea vieţii pacienţilor şi familiilor acestora, atunci când se confruntă cu probleme asociate bolilor ameninţătoare de viaţă, prin prevenirea şi înlăturarea suferinţei, prin identificarea precoce, evaluarea şi tratamentul durerii şi al altor probleme de natură fizică, socială, psiho-emoţională şi spirituală. (după Definiţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 2002)

HOSPICE asigură gratuit, de 21 ani, servicii de îngrijire paliativă pentru copii și adulți cu boli incurabile şi a fost desemnată ca fiind centru de excelență pentru Europa de Sud Est.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează