Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PREMIERĂ ÎN CHIRURGIA OFTALMOLOGICĂ DIN ROMÂNIA Cel mai precis laser din lume, pentru reducerea dioptriilor, în Clinica de Oftalmologie Ama Optimex

0

ScapăDeOchelari, divizie a clinicii de oftalmologie Ama Optimex, a adus în România sistemul femtolaser VisuMax® – Carl Zeiss Meditec, cel mai precis laser din lume, care permite corectarea dioptriilor printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, și corectarea dioptriilor mari, imposibil de corectat până acum cu ajutorul laserului.

Prin introducerea acestei aparaturi de ultimă generație, Ama Optimex este una dintre cele 3 clinici din Europa Centrală și de Est și singura din România care oferă operații pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile ReLEx Smile și FemtoLasik, cu ajutorul laserului cu femtosecunde VisuMax. AmaOptimex, prin divizia sa ScapăDeOcheleri, oferă acum soluții complete pentru reducerea dipotriilor și intervenții care până acum puteau fi realizate numai în afara țării.

Pentru prima dată, ReLEx SMILE oferă pacienților posibilitatea de a face o operație pentru reducerea dioptriilor (miopie, astigmatism) printr-o intervenție minim invazivă, într-o singură procedură, fără decuparea și expunerea corneei, cu un laser de înaltă precizie cu femtosecunde. Tehnica FemtoLasik cu VisuMax (hipermetropie, miopie, astigmatism) oferă avantajul preciziei cu care este realizat flapul cornean și posibilitatea de a ajusta forma acestuia în funcție de ochiul pacientului, astfel încât stabilitatea structurii corneene să fie minim afectată.

Dr. Andrei Filip - medic primar specialist oftalmologCu ajutorul acestei tehnologii moderne, punem la dispoziția pacienților din România cele mai sigure metode de corecție cu laser a dioptriilor, inclusiv dioptrii mari, imposibil de corectat până acum: ReLEx Smile și FemtoLasik cu VisuMax. Aceste tehnici chirurgicale de ultimă oră se pot realiza exclusiv în Clinica de oftalmologie Ama Optimex. Odată cu achiziția acestui echipament, Clinica Ama Optimex a devenit primul și singurul centru de chirurgie refractivă din România, care oferă soluții complete pentru corectarea tuturor tipurilor de dioptrii, cu ajutorul exclusiv al tehnologiei germane Carl Zeiss Meditec”, spune Dr. Andrei Filip, medic primar specialist oftalmolog, Ama Optimex.

Tehnica ReLEx Smile se bazează pe înalta experiență în domeniul refractiv a companiei germane Carl Zeiss. ”O procedură durează aproximativ 10 minute și se face sub anestezie locală. Cu ajutorul laserului cu femtosecunde, într-o singură intervenție cu laser asupra ochiului, se decupează o lenticulă în grosimea corneei și se face o incizie de 4 mm sub formă de tunel, prin care este extrasă ulterior lenticula. Astfel, este modificată raza de curbură a corneei și corectat defectul de refracție al ochiului”, explică Dr. Andrei Filip. Procesul de vindecare este rapid și fără durere. În cele mai multe dintre cazuri, pacientul are o acuitate vizuala bună la una sau două zile după operație, iar în cateva săptămâni aceasta se stabilizează complet.

Tehnica FemtoLasik cu VisuMax permite realizarea unui flap (capac) cornean personalizat, cu o precizie de sub un micron, care respectă curbura naturala a ochiului și are margini verticale care conferă o stabilitate mare a corneei postoperator”, spune Dr. Andrei Filip. Operația are loc în doi pași, prima dată laserul VisuMax cu femtosecunde creează flapul cornean cu margini verticale, dupa aceea laserul cu excimeri corectează dipotria. Operația se desfășoară fără durere, disconfortul după operație este minim și recuperarea rapidă.

”ScapăDeOchelari – Vezi cu ochii tăi”, divizia de chirurgie refractivă a Ama Optimex, reunește toate soluțiile chirugicale pentru reducerea dipotriilor, oferind fiecărui pacient soluția potrivită pentru afecțiunea de care suferă.

Disconfortul simțit de pacienți la purtarea ochelarilor sau a lentilelor de contact poate fi  eliminat și pentru aproape fiecare afecțiune, în funcție de particularitățile anatomice ale ochilor pacienților, există o intervenție chirurgicală potrivită, cu noul laser sau altă tehnică, care se stabilește după o consultație oftalmologică”. Putem trata miopia, hipermetropia, astigmatismul, presbiopia și anizometropia. Efectuăm investigații extrem de riguroase pentru ca operațiile să aibă cea mai bună rată de succes”, spune Dr. Andrei Filip.

În clinica AmaOptimex se efectuează operații pentru reducerea dioptriilor prin tehnicile PRK, Lasek, FemtoLasik, ReLEx Smile, înlocuirea cristalinului.  Pe www.scapadeochelari.ro sunt prezentate afecțiunile oftalmologice și soluțiile chirurgicale disponibile în clinica Ama Optimex.

Ama Optimex - VisuMax Carl Zeiss - 1

Despre clinica de oftalmologie Ama Optimex

Înfiintata in 1991, clinica de oftalmologie Ama Optimex este un lider în oftalmologia privată din România și una dintre primele clinici private de oftalmologie din țară. Prof. Amarelia Filip și Conf. Dr. Mircea Filip, cărora li s-a alăturat mai târziu Dr. Andrei Filip, au dezvoltat o clinică modernă, prin introducerea unor tehnici și echipamente medicale de ultimă oră în România. Acum, Ama Optimex are o echipa formata din 10 medici oftalmologi, un medic anestezist si 11 asistente medicale, care trateaza  peste 20.000 de pacienți anual și efectuează peste 3.000 de intervenții chirurgicale pe an. Prin profesionalism, dedicare și tehnologia avansată, echipa de specialiști ai Ama Optimex răspunde cu succes cerințelor pacienților,  punând accent pe siguranța, sănătatea și confortul acestora. Clinica oferă pacienților consultații, operații, intervenții chirurgicale și servicii moderne de optica medicală.

www.amaoptimex.ro

www.scapadeochelari.ro

www.cataracta.ro

www.facebook.com/amaoptimex

www.facebook.com/ScapaDeOchelari.ro

www.facebook.com/DoctorOftalmologAndreiFilip

www.facebook.com/pages/Cataractaro/1513197202231332

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.