Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Timișoara: Poveștile cartierului #Șagului – Antreprenoriatul social (ediție online)

0

Joi, 23 iulie, de la ora 19.00, va avea loc evenimentul Poveștile cartierului Șagului – Antreprenoriat social, ediție online difuzată LIVE de la Centrul de Tineret Șagului. Evenimentul face parte din programul festivalului CiviCultura 2020, find una dintre activitățile care promovează și încurajează implicarea civică a cetățenilor Timișoarei. Evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook CiviCultura.

Poveștile cartierului Șagului abordează atât istorii sau povești despre cartier, cât și un subiect de interes general, o temă care ar putea deveni o posibilă soluție pentru unele probleme din oraș, și anume antreprenoriatul social. Invitații acestei ediții sunt 5 locuitori ai Timișoarei cu o experiență vastă în domeniu: Sonia Oprean – consultant în afaceri sociale în cadrul Synerb, Mihai Lisețchi –

director AID ONG, Marius Vasiluță-Ștefănescu – coordonatorul masteratului de economie socială la Universitatea de Vest, Sergiu Florean – manager Reciproc Cafe și Mihaela Tilincă – coordonator programe educaționale.

În cadrul acestui eveniment antreprenoriatului social este prezentat ca o posibilă rezolvare pentru anumite probleme din comunitate. Vom afla, printre altele, cu ce se diferențiază o afacere socială de una clasică, care este legislația în vigoare care susține afacerile sociale și ce beneficii au acestea dpdv legal, ce studii se pot urma pentru a avea o pregătire în economia socială, dar și ce exemple de afaceri sociale avem în Timișoara.

Ediția din 2020 a festivalului CiviCultura are loc atât online cât și offline, respectând distanțarea și conduita socială impusă la nivel național. CiviCultura este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și organizat de Teatrul Studențesc Thespis și Asociația Culturală Diogene, care constă în acțiuni culturale ce promovează implicarea civică a locuitorilor Timișoarei. CiviCultura 2020 a debutat cu recrutarea a 45 de adolescenți cu vârste între 15-19 ani din 3 cartiere din Timișoara, Aradului, Martirilor și Șagului, alături de care se vor construi ateliere de teatru pe teme civice în luna august. Înscrierea adolescenților are loc până în 10 august și se poate face pe www.civicultura.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.