Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povești de succes – o campanie despre oameni puternici

0

Forum Group lansează spre finalul proiectului ”Și noi avem dreptul la muncă!” o campanie video on-line cu poveștile unor oameni care au reușit să depășească barierele discriminării în viața personală și profesională. Fie că sunt persoane de etnie romă sau persoane cu diferite tipuri de dizabilități, acești oameni sunt exemplul cel mai bun că dizabilitatea sau etnia nu trebuie considerate piedici în obținerea unui loc de muncă sau unei vieți ca a celorlalți. Scopul celor zece testimoniale motivaționale este acela de a îmbunătății imaginea persoanelor cu dizabilități și persoanelor de etnie romă, prin prezentarea poveștilor lor. Personajele povestesc despre cum au depășit barierele discriminării, dar și modalitatea prin care au reușit să aibă succes în business și în viața personală.

Povesti de succes
Videoclipurile pot fi găsite pe pagina de YouTube a Forum Group și pot fi un instrument de lucru pentru oricine își dorește să folosească această resursă ca o încurajare pentru cât mai mulți oameni care se confruntă cu discriminare pe piața muncii dar și în societate.

Testimonialele au fost realizate în cadrul proiectului „Și noi avem dreptul la muncă!”, proiect care are ca obiective creșterea gradului de incluziune a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor de etnie romă, eliminarea barierelor cu care aceștia se confruntă în obținerea unui loc de muncă și integrarea lor în societate. Peste 800 de persoane de etnie romă și persoane cu dizabilități au beneficiat de formare profesională în cadrul.
Proiectul „Și noi avem dreptul la muncă!” este implementat în parteneriat cu Forum Group, în calitate de beneficiar, CPE – Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Eduteco și Agenția de Consultanță în Afaceri, în regiunile Bucureşti – Ilfov, Sud – Muntenia și Nord – Vest, desfășurându-se în perioada aprilie 2014 – noiembrie 2015.

Web: www.forumgroup.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.