Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea unui proiect. Sau despre cum am construit comunitatea bunei guvernari

0

unnamed (1)

Acum un an, pe 1 aprilie 2014, ne-am propus să învățăm mai bine cum să ne apropiem de public prin identificarea problemelor comune legate de guvernare, a mijloacelor de rezolvare a acestora, dar și a mecanismelor de presiune care trebuie puse în funcțiune în momentul în care sunt încălcate principiile de bază ale democrației. Astfel, am încercat să găsim metodele cele mai potrivite pentru a traduce ceea ce facem noi și de a atrage alături pe cei care vor să se implice în crearea și monitorizarea politicilor publice.

Astfel, am ajuns să ne întâlnim cu sute de persoane din mediul de afaceri, cetățeni, activiști civici, persoane din presă sau guvernanți. Am stat la mese rotunde, am intrat în labirintul statului de drept, am scris propuneri pentru reformarea legilor sau am organizat dezbateri în parc. Toate acestea au apărut din nevoia de a forma un public conștient și implicat sau de a lucra împreună cu cei care sunt interesați de procesele de politici publice. Eforturile noastre s-au îndreptat înspre dezvoltarea unor instrumente civice utile, care să permită înțelegerea unor documente sau procese tehnice și să susțină transmiterea mesajului nostru.

În final, am tras linie și am văzut că eforturile noastre comune nu au rămas fără răspuns. Avem rezultate care se trag din activitățile pe care le-am desfășurat în ultimul an, fie că am contribuit la reforma legislației electorale, iar acum avem partide care se pot înființa cu trei membri, fie că am fost prezenți în jurnalele de știri cu studiile despre clientelism sau migrația primarilor.

unnamed

Pentru că ați fost alături de noi și ne-ați susținut, vrem să fim la rândul nostru responsabili și transparenți și să vă prezentăm o radiografie succintă a proiectului Comunitatea bunei guvernări: think tank deschis către public și a lecțiilor pe care le-am învățat în ultimul an. Vă invităm să citiți raportul aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.