Povestea unui proiect. Sau despre cum am construit comunitatea bunei guvernari

0

unnamed (1)

Acum un an, pe 1 aprilie 2014, ne-am propus să învățăm mai bine cum să ne apropiem de public prin identificarea problemelor comune legate de guvernare, a mijloacelor de rezolvare a acestora, dar și a mecanismelor de presiune care trebuie puse în funcțiune în momentul în care sunt încălcate principiile de bază ale democrației. Astfel, am încercat să găsim metodele cele mai potrivite pentru a traduce ceea ce facem noi și de a atrage alături pe cei care vor să se implice în crearea și monitorizarea politicilor publice.

Astfel, am ajuns să ne întâlnim cu sute de persoane din mediul de afaceri, cetățeni, activiști civici, persoane din presă sau guvernanți. Am stat la mese rotunde, am intrat în labirintul statului de drept, am scris propuneri pentru reformarea legilor sau am organizat dezbateri în parc. Toate acestea au apărut din nevoia de a forma un public conștient și implicat sau de a lucra împreună cu cei care sunt interesați de procesele de politici publice. Eforturile noastre s-au îndreptat înspre dezvoltarea unor instrumente civice utile, care să permită înțelegerea unor documente sau procese tehnice și să susțină transmiterea mesajului nostru.

În final, am tras linie și am văzut că eforturile noastre comune nu au rămas fără răspuns. Avem rezultate care se trag din activitățile pe care le-am desfășurat în ultimul an, fie că am contribuit la reforma legislației electorale, iar acum avem partide care se pot înființa cu trei membri, fie că am fost prezenți în jurnalele de știri cu studiile despre clientelism sau migrația primarilor.

unnamed

Pentru că ați fost alături de noi și ne-ați susținut, vrem să fim la rândul nostru responsabili și transparenți și să vă prezentăm o radiografie succintă a proiectului Comunitatea bunei guvernări: think tank deschis către public și a lecțiilor pe care le-am învățat în ultimul an. Vă invităm să citiți raportul aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează