Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea lui Sir

0

Pentru câinii abandonați pe străzi, trăind de la o zi la alta din mila oamenilor, timpul este un dușman aprig. Fiecare an care se scurge îi aduce puțin mai aproape de bătrânețe. Poate sunteți tentați să gândiți că acesta este un lucru bun, faptul că acel animal al străzilor a reușit să supraviețuiască suficient cât să ajungă la o vârstă “venerabilă”. Dar uitați că bătrânețea vine cu problemele sale. Lăbuțele agile devin obosite, pășind șontâc pe asfalt. Ochii ageri sunt mâncați de cataractă, lăsând animalul neputincios. Iar dinții care odată puteau sparge resturile de mâncare găsite pe jos, cad unul câte unul, condamnând animalul la o moarte lentă prin înfometare.

Să fii un câine senior obligat să continue lupta supraviețuirii, cu organismul incapabil să susțină mult timp flacăra vieții este o soartă incredibil de crudă, iar Sir a trăit pe pielea lui în acest film tragic. Sir este un cățel al străzilor cu un trecut învăluit în mister. Nu știm de unde vine sau câți ani are exact, dar faptul că nu mai are prea mulți dinți în gură este un testament al vârstei sale înaintate. Sir a fost găsit colindând străzile din Smârdan. Era subnutrit iar găurile adânci din blană semnalizau existența unei boli de piele cronice cu care bietul de el se lupta probabil de mult timp. Când am fost anunțați de existența acestui sărman suflet, am decis că vom face tot ce ne vas ta în putință să îl salvăm. O misiune care s-a dovedit mai mult decât dificilă.

Sir era speriat de oameni, ceea ce nu este o noutate printre câinii pe care ROLDA îi salvează. Anii de abuz și neglijare își spun cuvântul, iar animalele păstrează o distanță precaută față de aceste creaturi care i-au rănit și i-au distrus destinele. Fiind conştienţi de starea precară de sănătate a lui Sir, am decis că cea mai bună variantă pentru a-l prinde era sedarea. Din fericire, totul a mers ca pe roate, iar noul nostru rezident senior se află acum în grija noastră, primind tratament pentru boala de piele și îngrijiri speciale pentru a-l aduce la o greutate normală.

Sir nu este nici primul nici ultimul câine senior din adăposturile ROLDA. De fapt cam 40% dintre cainii nostri sunt seniori cu sanse foarte mici sa isi mai gaseasca adoptatori. Din păcate, întâlnim cazuri ca cel al lui Sir destul de frecvent și de fiecare dată ni se rupe sufletul pentru bietele animale. Bătrânețea pentru câinii de pe străzi este o condamnare la moarte, fie prin înfometare fie din cauza bolilor specifice care ii fac vulnerabili in lupta pentru supravietuire . În lumea animalelor fără stăpân, doar cei puternici supraviețuiesc. Sperăm că povestea lui Sir v-a oferit șansa de a înțelege importanța adopției și susținerii câinilor seniori care fără intervenția voluntarilor noștri cu suflet mare și al suporterilor ROLDA sunt privați de o bătrânețe demnă, la care orice suflet ar trebui să aibă dreptul.

Cum poți să ajuți și tu?

Am inceput o campanie pe donatie.ro prin care ne dorim sa incurajam oamenii sa doneze 2euro/luna prin sms. Trimite SMS cu textul PRIETEN la numărul 8845 şi donezi 2 EUR/lună pentru hrana unui câine din adăpost. Poţi opri donaţia trimiţând textul PRIETEN STOP la 8845.

Campanie realizată cu sprijinul ARC & donatie.ro; Digi Mobil, Orange Romania, Telekom Romania Mobile şi Vodafone Romania.
Valoarea Donaţiei este de 2 Euro/lună. Suma alocată cauzei este de 2 Euro. Nu se percepe TVA pentru donaţiile de pe abonament. În reţelele Digi Mobil, Orange şi Telekom România Mobile, pentru cartelele preplătite, TVA-ul a fost reţinut la achiziţionarea creditului. Pentru donaţiile de pe cartele preplătite, în reţeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Aici detalii: https://rolda.ro/ajut/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.