Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea de joi. Aurelia-Ana Cotoi

0

articol scris de Raluca Vasile, initiator Creativitate ludica, articolul a fost publicat aici.

Aurelia-Ana Cotoi

aura 5Am ajuns la gradinita unde Aura lucreaza intr-o zi ploioasa si senina parca in acelasi timp. Copiii de la grupa mare se pregateau de o lectie speciala despre lalea si narcisa, “cu public” (adica alte doamne educatoare din gradinita). Am ajuns intentionat cu cateva minute mai devreme, sa am timp sa ii cunosc pe cei mici. M-am asezat apoi pe un scaunel de pitic si am urmarit cu mare curiozitate lectia. Aura le-a povestit cu multa rabdare despre flori, apoi au avut cateva activitati practice. Asa am aflat ca, de exemplu, narcisa are tulpina ca un pai, goala pe interior, spre deosebire de lalea care are tulpina plina cu….tulpina 🙂

Se creaza o legatura special intre domnisoara educatoare si copii si, din cum imi amintesc eu de educatoarele mele, ramane toata viata. La 5 ani, crezi in soricei invizibili, alergi minute in sir fara sa obosesti, iti place sa privesti ploaia de la fereastra si sa mananci ciocolata. Si domnisoara educatoare cu 30 de copii in grupa, stie despre fiecare in parte ce-i place, cum i-a fost sfarsitul de saptamana in functie de privirea pe care o are luni dimineata, ce vise si cu ce culori ii place sa deseneze.

Aura mi-a povestit apoi despre cum se vede lumea prin ochii ei:

Inca din liceu, mi-am dorit sa devin educatoare, fiind pasionata de literatura si muzica pentru copii, de lumea fascinanta si plina de sesnsibilitate a celor mici, de dorinta lor de a dezlega tainele universului care-i inconjoara.

Ceea ce ma motiveaza sa practic aceasta profesie este dragostea fata de copii. Consider ca a iubi copiii este o conditie sine qua non pentru a fi profesoara. Adopt fata de copii o atitudine empatica pentru a crea o atmosfera de incredere in relatia noastra, atat de necesara desfasurarii activitatilor didactice.

Partea preferata dintr-o zi obisnuita la gradi este intalnirea de dimineata, deoarece comportamentul etic al copiilor se formeaza si se dezvolta in cadrul acestei intalniri. In timpul acesteia se creaza o atmosfera vioaie, entuziasta si prietenoasa pentru toata ziua. De asemenea, exersam deprinderi importante cum ar fi cele de a asculta, a vorbi, a sintetiza informatii, a rezolva probleme, a urma indicatii si a lua decizii.

Cititorilor le transmit urmatorul gand: pentru parinti, ca si pentru profesori, copilul trebuie sa fie o miniatura incantatoare care le ofera un izvor de satisfactii, de emotii puternice, le transmite elan si bucurie de viata.

articol scris de Raluca Vasile, initiator Creativitate ludica

logo bun (2)Scopul Asociatiei Bugetarii veseli este de promova bugetarii din Romania si de a livra cursuri de dezvoltare personala si profesionala pentru angajatii in sectorul public, cat si de imbunatatirea conditiilor de munca in acest sistem.

Urmarim dezvoltarea programelor speciale de pregătire a angajatilor in sectorul public cu accent pe competenţă în domeniile pe care le acoperă, cat si pe dezvoltare personala. Vrem sa facem posibila deschiderea unor canale de comunicare între angajatii din sectorul public şi contribuabili, cat si schimburi de experienta intre sectorul public si sectorul privat.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.