Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Povestea celor 7 frați pitici din Maramureș, de la Auschwitz la Astra Film Cinema

0

Ce a însemnat pentru 7 frați pitici din comuna Rozavlea – jud. Maramureș, momentul în care naziștii au năvălit în Europa, ei fiind nu numai pitici, ci și evrei?

the seven dwarfs of auschwitz 1

Actorul-superstar Warwick Davis cunoscut mai ales datorită rolului din seria Harry Potter prezintă povestea familiei Ovitz, de la spectacolele de succes susținute de cei 7 frați la torturile experimentale la care au fost supuși în ceea ce s-a numit grădina zoologică a doctorului Mengele de la Auschwitz.

Oamenii care aveau vreo diformitate fizică au devenit o obsesie pentru naziști. Ei au vrut să creeze o nouă rasă superioară și să-i elimine pe cei care nu se încadrau în standardele lor. În cazul familiei Ovitz, ceea ce ar fi trebuit să-i condamne la moarte s-a dovedit a fi de fapt o portiță de scăpare. Au ajuns la Auschwitz pentru că erau evrei, dar au reușit să scape de exterminare pentru că erau pitici. Mai întâi au fost cobai pentru experimentele lui Mengele, iar mai apoi s-au folosit de talentele lor artistice pentru a fi lăsați în viață. Coșmarul s-a încheiat la 8 luni după sosirea lor în lagăr odată cu desființarea acestuia.

Filmul Cei 7 pitici de la Auschwitz, povestea singurei familii care a supraviețuit intactă în lagăr, va fi proiectat joi, 17 martie de la ora 19:00 la Astra Film Cinema (Piața Mică 11). Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției. Mai multe informații la tel: 0751.166.516

Trailer: https://youtu.be/u7JIcf9wlF8
Facebook event: www.facebook.com/events/175583772829606/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.