Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

POVESTE DESPRE AUTISM, EDITIA I, 2021. Toți copiii știu să zboare. Chiar și copiii cu autism

0

Asociația Învingem Autismul vă invită la prima ediție a concursului „Poveste despre autism”. Tema primei ediții – „Toți copiii știu să zboare. Chiar și copiii cu autism” –  este inspirată de cartea lui Horia Rizea, „În zbor barba nu crește”. La 13 ani, Horia a scris această carte despre sora lui, Kiti, diagnosticată cu autism.

Concursul are două secțiuni: Literatură și Arte plastice.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii surpriză, iar cele mai bune lucrări vor fi expuse într-un spațiu expozițional cu ocazia zilei de 2 aprilie – ziua internațională de conștientizare a autismului.

Pentru mai multe detalii accesati pagina evenimentului .

Despre Asociatia Învingem Autismul:

Asociația Învingem Autismul este o organizație nonprofit, apolitică și fără scop religios ce a fost înființată în anul 2009.

Asociația are misiunea de a îmbunătăți viața persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional, prin servicii psihologice, integrare în societate, creșterea gradului de independență și facilitarea accesului la educație.

Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Dorim să le oferim șanse egale de afirmare și autodeterminare și să îi ajutăm să își construiască o viață cât mai independentă.

Asociația a suplimentat şedințele de terapie cu mii de ore gratuite, timp de 8 ani, pentru 80 de copii şi adolescenți cu autism, cu ajutorul donațiilor și sponsorizărilor. Anul acesta asociația susține parțial terapia pentru 20 de copii și integral terapia a 3 copii provenind din familii vulnerabile.

www.invingemautismul.ro

https://www.facebook.com/InvingemAutismul

Puteți deveni prieteni ai copiilor cu autism, sprinijind terapia lor, printr-un SMS cu textul AUTISM la 8844.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.