PotSiEu.ro: crowdfunding pentru educatie

0

Toamna se numara bobocii iar la PotSiEu.ro , campaniile !

Platforma de crowdfunding http://www.PotSiEu.ro anunta lansarea campaniilor care vin in sprijinul educatiei la nivel national. Asociatia ROI si Fundatia Iosif propun doua proiecte prin care beneficiarii lor vor avea acces la educatie complementara cursurilor normale.

zburdab0245

Campania « Ba se poate ! », propus de Asociatia ROI, provoaca publicul larg cu scopul de a multiplica un exemplu de succes desfasurat in ultimul an in cinci licee tehnologice din Bucuresti, Sibiu, Brasov, Campulung Muscel si Iasi .

Simona David-Crisbasanu, managerul proiectului declara : « Am reusit sa surprindem in imagini experientele elevilor. Iar acum dorim sa realizam un film documentar pentru a impartasi framantarile lor, rezultatele si lectiile invatate pe parcurs. Suntem foarte indrazneti: vrem ca sute de mii de romani interesati de educatie – elevi, profesori, parinti – sa fie inspirati de exemplul celor 5 licee!  Titlul filmului va fi BA SE POATE! pentru ca aceste licee au reusit, in ciuda faptului ca majoritatea elevilor provin din medii defavorizate. Mare parte dintre ei au o situatie financiara dificila, fac naveta, nu au familie sau au parintii plecati in strainatate. »

Sustinatorii  campaniei vor fi direct implicati in evenimentele de lansare a documentarului « Ba se poate ! », existand  si un numar limitat de oportunitati pentru aceia care doresc sa isi spuna punctul de vedere printr-un testimonial in cadrul filmului.
« Ba se poate ! » arata ca daca aceste licee au reusit, atunci oriunde se poate. Pronind de la exemplele prezentate in film, in scurt timp, triunghiul format din elevi-profesori-parinti poate gasi solutii pentru a avea  o scoala mai buna. ORICINE POATE CONTRIBUI, sustinand in cadrul platformei  PotSiEu.ro incepand de astazi, 15 octombrie pana in 25 noiembrie. Valoarea totala a campaniei este de 29.500 de lei si banii vor fi folositi pentru finalizarea, promovarea si lansarea documentarului in cat mai multe orase si cat mai multe scoli.

Detalii amanuntite despre proiect si recompense se pot gasi aici.

Fundatia Iosif din Iasi propune o campanie de crowdfunding pentru douazeci de copii talentati care vor sa ofere celor din jur bucurie. Campania « Crestem frumos prin arta »va organiza ateliere creative saptamanale, pe trei directii : desen, colaj si origami; teatru, muzica si dans si nu in ultimul rand, scriere creativa pe o perioada de cinci luni, ca o forma de terapie aplicata pentru prevenirea abandonului scolar.

Raluca Vasiliu, Coordonator Fundraising al Fundatiei Iosif  declara ca : « Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a cumpara rechizite si materiale de lucru, pentru tiparirea revistei copiilor, pentru acoperirea costurilor de organizare a expozitiei si a spectacolelor de teatru sau a cheltuielilor pentru actiuni de vizibilitate: invitatii, bilete, comunicate de presa, afise etc. Ne dorim ca suma colectata sa depaseasca 2000 RON, pentru a putea organiza mai multe ateliere si evenimente. »

Filmul de prezentare al campaniei «Crestem frumos prin arta » a fost creat pe baza unei idei a copiilor, si are ca personaje principale pe cativa dintre cei care vor exersa in cadrul atelierelor de desen.

Oricine va alege sa sustina proiectul « Crestem frumos prin arta » se va bucura sa primeasca cadouri create de copii, dupa ce acestia si-au dezvoltat abilitatile artistice.

Detalii despre campanie  se pot gasi aici.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează