Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

PotSiEu.ro: crowdfunding pentru educatie

0

Toamna se numara bobocii iar la PotSiEu.ro , campaniile !

Platforma de crowdfunding http://www.PotSiEu.ro anunta lansarea campaniilor care vin in sprijinul educatiei la nivel national. Asociatia ROI si Fundatia Iosif propun doua proiecte prin care beneficiarii lor vor avea acces la educatie complementara cursurilor normale.

zburdab0245

Campania « Ba se poate ! », propus de Asociatia ROI, provoaca publicul larg cu scopul de a multiplica un exemplu de succes desfasurat in ultimul an in cinci licee tehnologice din Bucuresti, Sibiu, Brasov, Campulung Muscel si Iasi .

Simona David-Crisbasanu, managerul proiectului declara : « Am reusit sa surprindem in imagini experientele elevilor. Iar acum dorim sa realizam un film documentar pentru a impartasi framantarile lor, rezultatele si lectiile invatate pe parcurs. Suntem foarte indrazneti: vrem ca sute de mii de romani interesati de educatie – elevi, profesori, parinti – sa fie inspirati de exemplul celor 5 licee!  Titlul filmului va fi BA SE POATE! pentru ca aceste licee au reusit, in ciuda faptului ca majoritatea elevilor provin din medii defavorizate. Mare parte dintre ei au o situatie financiara dificila, fac naveta, nu au familie sau au parintii plecati in strainatate. »

Sustinatorii  campaniei vor fi direct implicati in evenimentele de lansare a documentarului « Ba se poate ! », existand  si un numar limitat de oportunitati pentru aceia care doresc sa isi spuna punctul de vedere printr-un testimonial in cadrul filmului.
« Ba se poate ! » arata ca daca aceste licee au reusit, atunci oriunde se poate. Pronind de la exemplele prezentate in film, in scurt timp, triunghiul format din elevi-profesori-parinti poate gasi solutii pentru a avea  o scoala mai buna. ORICINE POATE CONTRIBUI, sustinand in cadrul platformei  PotSiEu.ro incepand de astazi, 15 octombrie pana in 25 noiembrie. Valoarea totala a campaniei este de 29.500 de lei si banii vor fi folositi pentru finalizarea, promovarea si lansarea documentarului in cat mai multe orase si cat mai multe scoli.

Detalii amanuntite despre proiect si recompense se pot gasi aici.

Fundatia Iosif din Iasi propune o campanie de crowdfunding pentru douazeci de copii talentati care vor sa ofere celor din jur bucurie. Campania « Crestem frumos prin arta »va organiza ateliere creative saptamanale, pe trei directii : desen, colaj si origami; teatru, muzica si dans si nu in ultimul rand, scriere creativa pe o perioada de cinci luni, ca o forma de terapie aplicata pentru prevenirea abandonului scolar.

Raluca Vasiliu, Coordonator Fundraising al Fundatiei Iosif  declara ca : « Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a cumpara rechizite si materiale de lucru, pentru tiparirea revistei copiilor, pentru acoperirea costurilor de organizare a expozitiei si a spectacolelor de teatru sau a cheltuielilor pentru actiuni de vizibilitate: invitatii, bilete, comunicate de presa, afise etc. Ne dorim ca suma colectata sa depaseasca 2000 RON, pentru a putea organiza mai multe ateliere si evenimente. »

Filmul de prezentare al campaniei «Crestem frumos prin arta » a fost creat pe baza unei idei a copiilor, si are ca personaje principale pe cativa dintre cei care vor exersa in cadrul atelierelor de desen.

Oricine va alege sa sustina proiectul « Crestem frumos prin arta » se va bucura sa primeasca cadouri create de copii, dupa ce acestia si-au dezvoltat abilitatile artistice.

Detalii despre campanie  se pot gasi aici.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.