Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Potențialul României în domeniul IT prin ochii inventatorului român al automobilul care se poate conduce singur

0

De la o investiție de câteva mii de dolari la o companie în valoare de milioane de dolari.

Potențialul României în domeniul IT prin ochii inventatorului român al automobilul care se poate conduce singur.

România a devenit țara cu cei mai mulți experți IT din Europa și este pe locul cinci în lume la acest capitol. “Marele avantaj al informaticii și al electronicii este că au un potențial foarte mare. Cu o investiție de câteva mii de dolari se poate crea o companie cu o valoare de milioane de dolari” a declarat pentru ultimul număr al revistei Forbes Heroes Ionuț Budișteanu, membru al primei generații Forbes “30 sub 30” și unul dintre cei mai tineri și mai apreciați cercetători și inventatori din lume. Despre viitorul industriei, însă, acesta anunță îndreptarea cu pași repezi către o eră a inteligenței artificiale.

Forbes Heroes

Vânat de universități de prestigiu, a ales să rămână în România și crede cu tărie în surprizele pe care le va aduce la un moment dat IT-ul românesc. Premiat în cadrul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF 2013) – cea mai prestigioasă competiție de știință și inginerie dedicată liceenilor din întreaga lume, Ionuț a prezentat o invenție revoluționară, un sistem cu ajutorul căruia automobilele se pot conduce singure și care poate recunoaște cu acuratețe orice obstacole și semne rutiere. Ionuț a împățit din experienta sa publicului român în cadrul evenimentului Forbes Heroes, primul eveniment din România care a adus în fața publicului adevărații eroi, cei care își dedică timpul, energia și resursele pentru construirea unei Românii mai bune.

Pasiunea pentru calculatoare s-a născut din copilarie pentru Ionuț Budișteanu, iar astăzi se numără printre cei mai premiați tineri informaticieni, fiind nominalizat de revista Times în topul celor mai influenți tineri din lume, înaintea unor nume celebre  precum Malia Obama (fiica președintelui Statelor Unite) sau Justin Bieber.

Forbes Heroes este un proiect lansat de Forbes România, un eveniment inspirațional, un schimb constructiv de idei între cei mai performanți actori din economia și societatea româneasca și un modul sofisticat de training comprimat într-o zi de conferință – în care trainerii sunt personalități recunoscute în domeniile lor de activitate cu povești speciale din business, sport sau medii creative.

Printre eroii propuși la prima ediție s-au numărat: Mihai Constantinescu, irector Deneral al Festivalului George Enescu,  Raed Arafat, secretar de stat, Ministerul de Interne,  Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului și Sportului, Adrian Boțan, director de creație McCann Erikson, Ștefan Mindea, cofondatorul Spitalului de Neurochirurgie Brain Institute, Bogdan Georgescu, fondatorul Bookster,  Leslie Hawke, președinta asociației OvidiuRo sau Traian Brumă, cofondatorul Universității Alternative.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.