Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Posibila solutie pentru problema cainilor fara stapan / oideebuna.blogspot.com

0

Am primit de la Iulian / oideebuna.blogspot.com un articol interesant cu câteva propuneri pentru soluţionarea problemelor generate de câinii fără stăpân. Nu ne pricepem prea bine la acest subiect, dar citind ideile generale – am înţeles că este o abordare interesantă! Vă invităm să citiţi propunerile de mai jos!

Cainii strazii. Chiar să fie o problemă veşnică?
Oideebuna.blogspot.com, februarie 2010

„Câinii fără stăpân continuă să rămână nu doar o emblemă tristă a României, ci şi o realitate greu de ignorat.
Orice tentativă de a o rezolva are două laturi – una pragmatică legată de legislaţie şi costuri, şi o alta cu o puternică încărcătură emoţională.

Astăzi, propun public o soluţie. Sper ca propunerea mea să fie demnă de luat în seamă de către cei care dispun de competenţe în acest domeniu.

Pentru a fi mai uşor de urmărit, am realizat o prezentare powerpoint pe care am pus-o pe slideshare şi pe care o puteţi găsi aici.

Aş sublinia câteva principii care stau la baza propunerii mele:

1. Autofinanţare pentru a crea un sistem sustenabil

2. Descentralizare la nivel local – împuternicirea comunităţilor locale pentru a-şi rezolva singure problemele

3. Flexibilitate la implementare

4.Comunicare eficace cu cetăţenii şi co-interesare a factorilor implicaţi

Şi pentru că o imagine poate însemna mai mult decat o mie de cuvinte, am creat şi 2 scheme care sumarizează, sper, soluţia pe care o propun.

Prima se referă la ce ar trebui făcut în cazul câinilor cu stăpân:
A doua vine să completeze informaţiile de mai sus cu ce ar trebui făcut în cazul câinilor cu stăpân:

Cum vi se pare soluţia propusă?
Care sunt principalele temeri sau punctele slabe pe care le găsiți?

Credeţi că ar putea fi implementată?

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.