Posibila solutie pentru problema cainilor fara stapan / oideebuna.blogspot.com

0

Am primit de la Iulian / oideebuna.blogspot.com un articol interesant cu câteva propuneri pentru soluţionarea problemelor generate de câinii fără stăpân. Nu ne pricepem prea bine la acest subiect, dar citind ideile generale – am înţeles că este o abordare interesantă! Vă invităm să citiţi propunerile de mai jos!

Cainii strazii. Chiar să fie o problemă veşnică?
Oideebuna.blogspot.com, februarie 2010

„Câinii fără stăpân continuă să rămână nu doar o emblemă tristă a României, ci şi o realitate greu de ignorat.
Orice tentativă de a o rezolva are două laturi – una pragmatică legată de legislaţie şi costuri, şi o alta cu o puternică încărcătură emoţională.

Astăzi, propun public o soluţie. Sper ca propunerea mea să fie demnă de luat în seamă de către cei care dispun de competenţe în acest domeniu.

Pentru a fi mai uşor de urmărit, am realizat o prezentare powerpoint pe care am pus-o pe slideshare şi pe care o puteţi găsi aici.

Aş sublinia câteva principii care stau la baza propunerii mele:

1. Autofinanţare pentru a crea un sistem sustenabil

2. Descentralizare la nivel local – împuternicirea comunităţilor locale pentru a-şi rezolva singure problemele

3. Flexibilitate la implementare

4.Comunicare eficace cu cetăţenii şi co-interesare a factorilor implicaţi

Şi pentru că o imagine poate însemna mai mult decat o mie de cuvinte, am creat şi 2 scheme care sumarizează, sper, soluţia pe care o propun.

Prima se referă la ce ar trebui făcut în cazul câinilor cu stăpân:
A doua vine să completeze informaţiile de mai sus cu ce ar trebui făcut în cazul câinilor cu stăpân:

Cum vi se pare soluţia propusă?
Care sunt principalele temeri sau punctele slabe pe care le găsiți?

Credeţi că ar putea fi implementată?

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează