Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche România: povestea despre implicare socială și responsabilitate continuă

0

De ani de zile Porsche România și-a asumat un rol constant de sprijin și preocupare pentru comunitatea în care își derulează activitatea. Susținerea financiară și materială a proiectului „Masa pe roți” din București al Serviciului de Ajutor Maltez în România dovedește cu prisosință interesul autentic al companiei față de nevoile persoanelor vârstnice aflate într-o situație de risc ridicat de vulnerabilitate.

maltez„Masa pe roți” este un proiect de suflet al Serviciului de Ajutor Maltez în România, având ca scop sprijinirea persoanelor de vârsta a 3-a prin furnizarea gratuită a unei mese calde zilnice la domiciliu. Beneficiarii din capitală sunt 20 de vârstnici imobilizați la domiciliu datorită bolilor de care suferă, cu venituri mult sub minimul necesar pentru supraviețuire, fără ajutor din partea aparţinătorilor, oameni singuri și neputincioși. Pe lângă asigurarea unei hrane calde zilnice, suficient de consistente pentru a menține sănătatea deseori precară a beneficiarilor, aceștia beneficiază de servicii de asistare socială și monitorizare permanentă, completate cu acțiuni menite să reducă sentimentul de singurătate, neapartenenţă şi izolare socială.

Compania Porsche România nu a rămas indiferentă și s-a alăturat eforturilor Serviciului de Ajutor Maltez în România pentru a veni în sprijinul acestui segment al populației pentru a le oferi vârstnicilor o bătrânețe mai senină.

Pe acest final de an, Porsche România împreună cu Porsche Leasing România au făcut un nou pas spre consolidarea proiectului în capitală, prin sponsorizarea sumei de 13.000 de euro care acoperă o mare parte a costurilor pe care le implică acest proiect în anul 2014.

 

„Susținerea programului „Masa pe roți” a devenit mai mult decât o tradiție pentru Porsche România. Ne-am implicat și atașat de acest proiect atât de frumos și ni se pare cât se poate de natural să vrem să îl sprijinim și în continuare. Suntem conștienți de impactul benefic pe care programul îl are asupra celor care au cea mai mare nevoie de el. Cum am putea să rămânem indiferenți la un asemenea demers impresionant? Ar fi imposibil” declară Anca Ghenescu, CSR Project Manager Porsche România SRL.

În prezent hrana este transportată în condiții optime la domiciliul beneficiarilor cu autoutilitara Volkswagen Caddy donată în octombrie 2012 de Porsche România.

Iată în câteva cuvinte cum se traduce sprijinul Porsche România pentru „Masa pe roți”:

  • un trai mai înseninat zi de zi pentru 20 de vârstnici din capitală

20 de persoane din capitală se bucură de un sprijin constant, grație Porsche România. Masa caldă transportată acasă este o adevărată binecuvântare, ne spune doamna Eugenia Ursuleanu, o beneficiară care are ca singură sursă de venit doar ajutorul de handicap.

  • aproape 5.000 de porții de mâncare caldă transportate

O dată cu înaintarea în vârstă organismul slăbeşte, iar o alimentaţie sănătoasă e esențială pentru a căpăta putere în lupta cu bolile. Trei feluri de mâncare suficient de consistente și variate le sunt oferite zilnic vârstnicilor, asigurându-le aportul necesar de nutrienți pentru menţinerea sănătății, și așa destul de precară.

  • o mașină cu suflet oferită de Porsche România

Automobilul VW Caddy primit anul trecut a inițiat un parcurs al solidarității înspre cei mai nevoiași membri ai comunității. Zilele au trecut, iar mașina a parcurs cu perseverență până în prezent 25.014 km!

  • gestul de susținere al Porsche România este atât de puternic încât frânge zidul singurătății

Pentru beneficiarii proiectului, momentul întâlnirii cu reprezentanții Serviciului de Ajutor Maltez în România este cel mai așteptat. Sentimentele de izolare și neapartenență sunt provocate prin discuții, împărtășiri de noutăți, trăiri, gânduri, povești de-o viață. „Ce m-aș face fără voi?”  le spune domnul Marian D. celor care îi duc hrana.

Mulțumim Porsche România pentru susținerea pe care ne-o acordați de ani de zile!

Hotărârea Porsche România de a sprijini derularea programului “Masa pe roţi” este un gest care ne bucură şi ne emoţionează profund. În aceste momente în care situaţia economică a ţării îngreunează foarte mult traiul de zi cu zi al acestor persoane, susţinerea, deja putem spune cu tradiţie, din partea Porsche România a acestei acţiuni, demonstrează implicare şi responsabilitate faţă de comunitate.

Sunt cuvinte sincere de mulţumire din partea noastră, şi mai ales din partea vârstnicilor, beneficiari ai acestei dovezi de generozitate (Barla Zsuzsa, secretar general Serviciul de Ajutor Maltez în România).

Programul „Masa pe roți” este un program tradițional al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În cursul anului 2012, aproape 40.000 de porții de mâncare au fost livrate celor 134 de beneficiari din întreaga țară: București (20 de beneficiari), Cluj-Napoca (25), Sibiu (5), Timișoara (84).

Serviciul de Ajutor Maltez în România este o asociaţie non-profit cu sediul la Cluj-Napoca, având 17 filiale şi sucursale în ţară. În cei peste 20 de ani de existență a dezvoltat o reţea naţională eficientă de servicii sociale, în cadrul căreia activează 1.200 de voluntari, din care 400 sunt tineri. Programele şi activităţile oferite se adresează celor aflaţi în nevoie, de la copii orfani şi persoane cu dizabilităţi până la vârstnici izolaţi la domiciliu. În momentul de faţă asociaţia derulează peste 100 de programe sociale pentru 4.000 de beneficiari direcţi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.