Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Porsche Engineering Romania anunță noi oportunități pentru studenți. Programul de Masterat de la Universitatea Tehnică din Cluj se extinde

0

Programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor”, lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în 2017, urmează să întâmpine o nouă generație de viitori ingineri software pentru industria auto. După succesul primului an universitar, Porsche Engineering anunță noi oportunități pentru studenți, inclusiv introducerea cursului de ”Autovehicule cu Conducere Autonomă” și schimbarea limbii de predare din română în engleză, pentru a oferi programului de Masterat un caracter internațional.

În afara numeroaselor activități extracurriculare pe care le pune la dispoziția studenților de Masterat, Porsche Engineering oferă burse de studiu lunare primilor 12 studenți din fiecare promoție. Lucrările de disertație sunt, de asemenea, propuse și coordonate de specialiștii Porsche Engineering, alături de profesorii Universității Tehnice. Începând cu anul universitar 2018-2019, compania se va implica și în programul de studii postuniversitare, pentru care va propune temele și va oferi suport studenților doctoranzi.

Studenții înscriși în programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” au la dispoziție multiple oportunități de pregătire practică. Compania organizează numeroase vizite de lucru la biroul local din Cluj și a sponsorizat deplasări ale studenților la fabrica Porsche din Germania. Studenții au, de asemenea, posibilitatea de a se înscrie în programe de internship și de a lucra pe proiecte de cercetare, sub îndrumarea inginerilor cu experiență Porsche Engineering. Pe parcursul primului an de masterat, studenții au petrecut peste 300 de ore de internship în cadrul subsidiarei locale și peste 50 de ore de cursuri aplicate, lucrând la un proiect amplu de cercetare, menit să dezvolte un prototip de baterie pentru vehicule electrice.

”Știm că pregătirea practică este esențială – prin urmare, obiectivul nostru este de a familiariza studenții cu practicile și cu provocările reale ale mediului de lucru din domeniul dezvoltării de software pentru industria auto, chiar din primul an de studiu al programului de Masterat”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering Romania. ”Studenții au numeroase oportunități de a-și îmbunătăți abilitățile și competențele, prin proiecte interesante de cercetare, programe de internship și vizite de lucru la birourile noastre din Cluj sau din Germania. Începând cu noul an universitar, studenții vor avea și posibilitatea să aplice pentru programe de internship la Nardò Technical Center, celebrul centru de testare deținut de Porsche Engineering în sudul Italiei.”

Programul de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” a fost înființat în cadrul Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În prezent, programul oferă, anual, 25 de locuri pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în cercetare și dezvoltare, în domeniul ingineriei software pentru industria auto.

Despre Porsche Engineering Romania

Porsche Engineering Romania SRL, cu sediul în Cluj-Napoca, și-a început activitatea în 2016. Subsidiara locală este deținută integral de Porsche Engineering Group GmbH și, prin urmare, este parte integrantă a rețelei globale Porsche Engineering, cu subsidiare în Weissach, Bietigheim-Bissingen, Wolfsburg, Leipzig (toate în Germania), Praga, Ostrava (ambele în Cehia), Shanghai (China), Cluj-Napoca (România) și Nardò (Italia). Porsche Engineering Group GmbH este deținută integral de constructorul de automobile sport Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, cu sediul în Stuttgart.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.