Poftă bună la o felie de viaţă!

0

Text&foto: Andra Calenic

„Poate că lumea n-ar fi aşa de rea dacă am încerca s-o gustăm ceva mai mult” – Henry Miller

Suntem pe „fast mode” în mai tot ceea ce facem. Răbdarea a ajuns să fie un atribut desuet, iar timpul – un lux. Viaţa devine un fast food în care am uitat să ne savurăm nu doar mâncarea, ci şi zilele.

De câte ori ţi-ai luat prânzul pe colţul biroului, muşcând la întâmplare dintr-un covrig în timp ce-ţi foloseşti tastatura în loc de farfurie? Îţi vei da seama, probabil, că aceeaşi grabă te cuprinde atunci când înfuleci din viaţă, mestecându-ţi zilele absent, cu gândul la desertul care se lasă aşteptat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uiţi că viaţa e cu autoservire, că trebuie să intri în bucătărie şi să te foloseşti ingredientele pe care le ai la dispoziţie pentru a avea ceva bun la masă, gătit cu creativitate şi curaj. Ceva care să-ţi placă şi ţie, dar şi celor din jurul tău, căci ce poate fi mai plăcut decât să-ţi strângi oamenii dragi în jurul unei mese cu bunătăţi? Nu toţi suntem bucătari, desigur. Dacă tortul nu ţi-a ieşit prea bine, nu-i nimic. Îmbracă-l într-un zâmbet sincer şi ai reparat situaţia.

Savurează-ţi ziua ca şi cum ai gusta din desertul tău favorit sau din prăjitura bunicii, ce-ţi aminteşte de copilărie. Priveşte-o bine, admiră-i forma, consistenţa cremoasă şi decorul din fructe colorate. Nu te teme, viaţa nu îngraşă, aşa că muşcă din ea cu încredere. Cu fiecare felie, simte-i textura şi aromele diferite care se îmbină şi se completează. Scorţişoară, lapte dulce, esenţă de vanilie, migdale…

Crocantă, însiropată sau acrişoară, savurează fiecare zi pe-ndelete, conştient de ceea ce ai şi bucură-te că te hrăneşti cu ceva ce-ţi place. Iar când viaţa ţi se pare prea grea sau amară, pune-i deasupra o linguriţă de gem.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.