Poate fi laptele cheia succesului în leadership?

0

 Pentru prima dată în 5 ani de la debut, simularea de afaceri din cadrul primei școli de leadership din România, LEADERS School a fost aleasă prin vot public. Având de ales dintre simulările care au completat experiența de leadership a peste 270 de absolvenți în cele 9 ediții realizate până în prezent, câștigătoare a fost Misiunea Văcuța. Astfel, Brașovul va fi gazda unui business autentic ardelenesc, cei 33 de participanți trebuind să mulgă văcuţe, să producă şi să vândă un nou brand de lapte în Piaţa Star din Braşov, dar şi să comercializeze produse pe bază de lapte în două cafenele din Braşov.

Timp de o săptămână, participanţii LEADERS School au luat parte la o experienţă unică de transformare personală şi profesională alături de cei mai buni traineri în materie de leadership şi au fost inspiraţi de lideri remarcabili din business, artă, sport şi societatea civilă. La finalul programului, aceştia vor trece de la teorie la practică şi vor trebui să demonstreze abilităţile dobândite răspunzând unei provocări inovatoare.

 

Pentru prima dată în istoria programului, simularea de business se repetă la alegerea publicului care a avut posibilitatea de a vota provocarea preferată. Participanţii vor fi puşi în situaţia de a dezvolta propriul business având la bază lapte şi produse derivate din lapte. Vor avea la dispoziție 24 de ore pentru finalizarea simulării, parcurgând astfel toate etapele business-ului, de la mulsul laptelui, branding, strategie de marketing și vânzare.

Fiecare dintre echipe va mulge 30 de litri de lapte şi va trebui să aleagă cantitatea pe care o va vinde în Piaţa Star din Braşov. Cantitatea rămasă va fi comercializată sub formă de milk-shake-uri şi un alt produs pe bază de lapte în Braşov.

Unul dintre cei mai apreciaţi antreprenori români, Dragoş Anastasiu (Preşedinte Eurolines şi TUI Travel Center) va ghida paşii tinerilor lideri pe parcursul simulării de business, va monitoriza întreaga activitate şi va oferi la final feedback şi recomandări pentru participanţii LEADERS School.

Cea de a zecea ediţie a primei şcoli de leadership din România este o ediţie de colecţie şi are loc în perioada 5 – 11 august la Hotel Orizontdin Predeal. În cadrul acestei ediții au fost alături de participanți invitați precum Andrei Sulyok, General Manager Lindab Romania, Maia Morgenstern, Actriță, Gelu Murariu, Managing Director, Hella Electronics Romania,  Bogdan Teodorescu, scriitor și jurnalist, Vlad Mixich, Senior Editor Hotnews.ro, Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale si Andrei Rosu, Maratonist.

LEADERS School 10 se desfăşoară cu sprijinul partenerilor Romtelecom, Ursus Breweries, Coca Cola Hellenic, Hella Personal, Adobe, BRD Groupe Societe Generale, Servier, Carpatcement, MB Telecom, Lindab, Star Storage, Intesa Sanpaolo Bank, Camera de Comerț și Industrie Brașov.

 

Despre Fundaţia LEADERS

Fundaţia LEADERS contribuie la transformarea modernă a României prin dezvoltarea unor lideri responsabili şi a unei mentalităţi implicate către orientare şi acţiune. Programele LEADERS sunt adaptate tuturor celor care doresc să îşi dezvolte abilităţile de leadership, indiferent de vârstă sau nivelul de experienţă, sunt inovative ca metodologie şi tematică, sunt flexibile, incluzând şi module în interval de timp scurt şi sesiuni de durată mai lungă. Printre iniţiativele fundaţiei LEADERS se numără Leadership Autentic, LEADERS Education, LEADERS School şi LEADERS Academy.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează