Ploiești: Peste 400 de profesori pornesc Revoluția Prietenoasă în Educație

0

La Ploiești, în cadrul Festivalului Internațional de Educație FIEdu, Peste 400 de profesori pornesc Revoluția Prietenoasă în Educație.

Pe 10 şi 11 iunie, Ploieștiul va găzdui, pentru al doilea an la rând, Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEdu, în cadrul căruia experţi în educaţie din toate colţurile lumii vor prezenta soluții găsite de ei la probleme valabile în întreaga lume.

1

Evenimentul internaţional este organizat de Asociația Iubesc Ploieștii, în parteneriat cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, cu sprijinul Ambasadei Finlandei la București și al Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova. Evenimentul are loc în contextul în care, în România, pregătirea profesională a profesorilor a devenit o problemă critică pentru calitatea educației.

            “Rar există contexte în care toți actorii importanți din educație să învețe unii de la ceilalți. Avem la festival toate ingredientele necesare pentru o educație de calitate și ține doar de noi să comunicăm deschis și să colaborăm pentru binele copiilor. Directori de școli, cercetători, profesori și părinți vor participa la o serie de prezentări și ateliere practice, în timp ce copiii lor vor fi implicați în ateliere gratuite organizate sub umbrela festivalului Kids Festival, în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești. Am pregătit și un târg de carte cu acces liber, de unde vizitatorii își vor putea procura materiale didactice, jucării și cărți, iar Muzeul Omului are multe surprize pentru vizitatorii care îi vor trece pragul. Ne dorim ca FIEdu să rămână un festival de referință al profesioniștilor care iubesc învățarea și recunosc calitatea unui eveniment după experiențele pe care le oferă”, susține Alexandra Anton, CEO al Festivalului Internaţional de Educaţie – FIEdu.

Până în prezent și-au confirmat prezența reputaţi experţi din Moldova (Maia Sandu – fost Ministru al Educației), Finlanda (Jukka Kangaslahti – Consultant finlandez în Parlamentul European), Suedia (Johan Wendt – Fondator Mattecentrum), Regatul Unit (Lisa Vernon – Manager la Historic Royal Palaces), Statele Unite (Nancy Commins, Profesor în educație la Universitatea Colorado) şi Singapore (Lim Ai Hong – Profesor). La dezbatere vor participa şi directori de şcoli publice și private, cercetători din domeniul educaţiei, profesori şi elevi din România. Aceştia vor discuta despre teme importante pentru educaţie viitorului, precum: combaterea analfabetismului și scăderea abandonului școlar, colaborarea dintre părinți-copii-profesori, modalități de reducere a birocrației în sistemul de învățământ, dobândirea și îmbunătățirea continuă a inteligenței emoționale, experiențe de învățare în afara școlii, importanța viziunii liderilor din educație, educația financiară și metode moderne de predare.

Programul Festivalului Internaţional de Educaţie – FIEdu

  • Sesiuni în plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiești
  • Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului
  • Kids Festival – Festivalul pentru copii care găzduiește ateliere și standuri variate în Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești

Pentru programul integral al evenimentului, accesaţi site-ul www.fiedu.ro.

Despre Asociația Iubesc Ploieștii

Iubesc Ploieștii s-a format ca grup de inițiativă în anul 2010, ajungând astăzi la o comunitate activă online de peste 18.000 de persoane atrase organic pe pagina de Facebook Iubesc Ploieștii. Scopul formării acestui grup a fost acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. După cinci ani de activitate, timp în care grupul a realizat prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului Ploiești și a realizat primele suveniruri care să promoveze simbolurile orașului, în decembrie 2015 a luat naștere Asociația Iubesc Ploieștii.

Activitatea asociației se desfășoară prin intermediul:
– paginii de Facebook Iubesc Ploieştii, care informează zilnic o comunitate online de peste 18.000 de iubitori ai orașului aflați în întreaga lume;
– activității Yuppy Koti Centre, centrul educațional de inspirație finlandeză din Ploiești.

Despre Fundația Seeding Knowledge

Fundația Seeding Knowledge oferă pregătire extrașcolară concepută special pentru a ajuta elevii studioși, dar fără resurse materiale, să se dezvolte echilibrat și armonios, până la împlinirea vârstei de 18 ani. În martie 2016, a fost lansat programul de burse “Viitor prin educație”, un pachet complet de servicii educaționale, adaptat specificului fiecărui elev căruia i se adresează și de care beneficiază, în prezent, 10 copii din București.

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova este o instituție de cultură și educație,   „o   școală   fără   catalog”,   o   instituţie   de   tip   special   care   se adresează  tuturor,   de   la   mic   la   mare   dar   şi   un   loc   de   recreere,   unde descoperi   lucruri   noi,   prin   învăţarea   interactivă,   unde   te   transformi   în actor   şi   spectator   deoarece   muzeul   este   şcoală   şi   spectacol.   Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova are în  componența sa mai multesecții   în   tot   județul   Prahova:   Muzeul   Omului   și  Acvariul   și   Muzeul Petrolului – Ploieşti, Grădina Botanică – Bucov, Muzeul Flori de Mină și Muzeul Fr. Reiner  – Cheia, Muzeul Rezervaţiei Bucegi – Sinaia, Muzeul Sării – Slănic, Muzeul Văii Teleajenului – Vălenii de Munte.

Seit muzeu> www.muzbioph.ro

 

Despre Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova

O instituție de cultură și educație, „o școală fără catalog”, o instituţie de tip special care se adresează tuturor, de la mic la mare dar şi un loc de recreere, unde descoperi lucruri noi, prin învăţarea interactivă, unde te transformi în actor şi spectator deoarece muzeul este şcoală şi spectacol. Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova are în componența sa mai multe secții în tot județul Prahova: Muzeul Omului, Acvariul și Muzeul Național al Petrolului – Ploieşti, Grădina Botanică – Bucov, Muzeul Flori de Mină și Muzeul Fr. Reiner – Cheia, Muzeul Rezervaţiei Bucegi – Sinaia, Muzeul Sării – Slănic, Muzeul Văii Teleajenului – Vălenii de Munte. Persoana de contact Mihai Corina – biolog, muzeograf, șef secție Muzeul Omului Ploiești – www.muzbioph.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.