Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma www.sensabilitate.ro, singura platformă din România accesibilă persoanelor cu deficiențe senzoriale multiple

0

Sensabilitate.ro – resursa ta în domeniul surdocecității

Bucureşti, 25 ianuarie 2017. Sense Internațional România lansează astăzi platforma www.sensabilitate.ro, singura platformă din România accesibilă persoanelor cu deficiențe senzoriale multiple. Aceasta reprezintă o resursă cheie în domeniul surdocecității, locul de întâlnire al persoanelor cu surdocecitate din România, al părinților și familiilor copiilor cu surdocecitate, al specialiștilor care lucrează în domeniu: profesori, psihopedagogi, psihologi, educatori, asistenți sociali, medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți etc.

sensabilitate

Pe platformă, vizitatorii au acces la o Bibliotecă virtuală unde sunt disponibile gratuit articole, documente și cărți de specialitate. Părinți, familii și nu numai, au la dispoziție Harta interactivă a specialiștilor și serviciilor inițiate de Sense Internațional România pentru persoane cu surdocecitate – educație, sănătate și servicii sociale, hartă care va fi actualizată permanent. Secțiunea Cursuri este dedicată tuturor celor care se află la început de drum sau celor care au deja o experiență considerabilă în lucrul cu copiii cu surdocecitate, specialiștilor din domeniul social, precum și altor persoane care doresc să afle mai multe despre acest domeniu, cursuri extrem de utile în a înțelege surdocecitatea și implicațiile ei.

De asemenea, pe această platformă pot fi accesate toate informațiile și materialele pe care Sense Internațional România le-a dezvoltat de-a lungul celor peste 16 ani de activitate.

Prin intermediul platformei www.sensabilitate.ro, Sense Internațional România va organiza în perioada martie – iunie 2017 o campanie națională de conștientizare asupra surdocecității, pentru a schimba percepția publicului despre dizabilitate în general și despre deficiențele senzoriale în special. De asemenea, campania va informa publicul despre surdocecitate și despre nevoile specifice ale acestui grup deosebit de vulnerabil. Proiectul va crea legături între persoanele cu surdocecitate astfel încât să se pună bazele unui grup informal care să promoveze drepturile acestora, inclusiv prin crearea Cartei Albe a Surdocecității, un instrument de lobby și advocacy care să ducă la îmbunătățirea vieții acestor persoane.

Pe platformă este disponibilă și revista Sensabilitate, singura revistă din România dedicată exclusiv surdocecității. Primul număr al acestei reviste este lansat tot miercuri, în cadrul aceluiași eveniment, în prezența câtorva dintre autorii articolelor primului număr. Printre aceștia, menționăm pe domnul Vasile Adamescu, persoană cu surdocecitate care, în ciuda lipsei totale a văzului și auzului, a reușit în viață, devenind profesor, sculptor, scriitor, promotor al drepturilor persoanelor cu surdocecitate în România.

Platforma este parte a proiectului Sensabilitate care are ca scop îmbunătățirea comunicării și accesului la informație pentru persoanele cu surdocecitate din România și pentru familiile lor. În acest sens, proiectul își propune creșterea nivelului de conștientizare asupra problematicii specifice surdocecității în rândul specialiștilor în sănătate, educație și servicii sociale, instituțiile statului, companii, alte ONG-uri și mass-media.

Proiectul este câștigător al unei finanțări din partea Fundației Orange în cadrul programului Lumea prin culoare și sunet, ediția 2016, în valoare de 221.782 lei.

„Sense Internațional România este singura organizație din țară care lucrează în beneficiul persoanelor cu surdocecitate. Surdocecitatea generează dificultăți majore în sfera comunicării și a accesului la informație, prin urmare ne-am gândit să venim în sprijinul persoanelor cu surdocecitate și familiilor lor, dar și specialiștilor din domeniu, cu o platformă care să le fie dedicată, plină de informații utile și de actualitate, prezentate într-un mod accesibil, dinamic, interactiv. Vom îmbunătăți această platformă permanent, pentru că ne dorim să devină, în timp, resursa cheie în domeniul surdocecității în România.” – Cristiana Salomie, Director Sense Internațional România

“Ne dorim ca Sensabilitate.ro să devină o sursă constantă de informaţii relevante şi de actualitate în domeniul surdocecității pentru persoanele cu surdocecitate, familiile acestora și tuturor celor care oferă servicii pentru aceștia.” – Amalia Fodor, Director Fundația Orange

Despre surdocecitate

Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe. Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate.

Despre Sense Internațional România

Sense Internațional România este o organizație românească înființată în 2001 cu scopul de a îmbunătăți viața persoanelor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale din țara noastră. Prin programe la nivel național ce promovează intervenția timpurie la nou-născutul cu deficiențe senzoriale, educarea copiilor cu surdocecitate/DSM și oferirea de servicii vocaționale și de pre-profesionalizare, SIR reușește cu succes să aducă o schimbare în bine în viața a sute de persoane cu acest tip de dizabilitate. Viziunea Sense International România este o lume în care toți copiii și adulții cu surdocecitate pot deveni membri activi ai societății.

Mai multe informații despre organizație puteți găsi aici: www.surdocecitate.ro.

Despre Fundația Orange

Fundația Orange se implică în comunitate prin realizarea unor proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. Ne propunem să ajutăm aceste persoane să comunice și să relaționeze, pentru a se integra în societate și pentru a trăi mai bine. Fundația Orange realizează proiecte de filantropie în beneficiul persoanelor dezavantajate. Ȋmpreună cu instituții și organizații non-guvernamentale specializate, dezvoltăm proiecte de educație, cultură, sănătate și integrare socială în sprijinul acestor persoane. http://www.fundatiaorange.ro/.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.