Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma Educație Financiară pentru ONG-uri caută ”Responsabilul financiar al anului în mediul ONG”

0

Asociația TechSoup România a lansat proiectul ”Responsabilul financiar al anului în mediul ONG”, prin care organizațiile nonprofit au ocazia de a face cunoscută contribuția responsabililor din Departamentul Financiar la creșterea capacității organizațiilor neguvernamentale românești. Inițiativa a fost dezvoltată ca parte a platformei dedicate Educație Financiară pentru ONG-uri, cu sprijinul ING Bank.

Pentru prima dată într-un proiect dedicat organizațiilor nonprofit, Educație Financiară pentru ONG-uri își propune să promoveze munca depusă de directorii, managerii, responsabilii financiari și executivi din acest sector. Departamentul Financiar al unui ONG poartă de cele mai multe ori mai multe responsabilități decât transpare în mod public. Datorită specialiștilor financiari restul echipei se poate concentra pe cauzele sociale fără grija raportărilor financiare sau a plăților.

Responsabilul financiar al anului in mediul ONG - grafica

Proiectul ”Responsabilul financiar al anului în mediul ONG” are scopul tocmai de a recunoaște în mod public contribuția pe care responsabilii din Departamentul Financiar o au la sustenabilitatea și dezvoltarea sectorului nonprofit din România.

Pe pagina educatiefinanciara.techsoup.ro/competitie, organizațiile nonprofit își pot nominaliza responsabilul financiar și pot pleda pentru el prin povestirea unei situații în care acesta a găsit o rezolvare pentru care merită să i se construiască un monument.

Înscrierea se poate realiza pe educatiefinanciara.techsoup.ro/competitie pâna la data de 1 iunie 2016.

Cele mai convingătoare pledoarii vor fi recompensate cu un monument ridicat simbolic pentru responsabilul financiar și recunoașterea publică a performanțelor lui. În plus, Asociația TechSoup România va acorda trofeul ”Responsabilul financiar al anului în mediul ONG”.

Proiectul Educație Financiară pentru ONG-uri a fost creat și implementat de Asociația TechSoup cu sprijinul unei finanțări ING Bank. În ediția 2014 a proiectului, peste 300 de angajați și voluntari ONG au fost instruiți în domeniul financiar. În plus, educatiefinanciara.techsoup.ro include o colecție valoroasă de resurse de dezvoltare, precum primul e-book de educație financiară pentru ONG-iști începători.

În prezent, Educație Financiară pentru ONG-uri a fost dezvoltat ca prima platformă editorială pentru și despre responsabilii financiari din sectorul nonprofit românesc și grupează o serie de materiale de educație financiară. Educație Financiară pentru ONG-uri este și cel mai premiat proiect de educație financiară pentru acest sector: în 2015 a primit Premiul Special pentru Educație la CSR Awards, precum și Premiul III pentru Campanii și Proiecte Responsabilitate Socială la Gala Societății Civile.

Asociația TechSoup România și-a propus ca fiecare organizație neguvernamentală din țară să obțină acces la tehnologia necesară pentru a îți îndeplini misiunea la adevăratul potențial. Organizația încurajează activ și sistematic adoptarea de către organizațiile neguvernamentale a noilor tehnologii și servicii online. În acest sens, dezvoltă constant resurse de învățare pentru toate ONG-urile din România, precum Școala Digitală pentru ONG-uri sau SmartGrants pentru acces facil la avantajele Google AdGrants.

ING Bank este prima instituție financiară internațională care a deschis o sucursală în România după 1989. ING Bank România este parte a ING Group, instituție financiară internațională de origine olandeză care oferă servicii bancare, de asigurari și de management al activelor unui număr de peste 84 de milioane de clienți individuali, companii și institutii din peste 40 de țări din Europa, America de Nord, America Latină, Asia și Australia. Direcțiile de responsabilitate socială ale ING Bank în România sunt educație financiară și antreprenoriat, educație pentru grupurile dezavantajate și dezvoltare urbană. Află mai multe pe ing.ro/ingb/ing-in-romania/responsabilitate-sociala.html.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.