Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma de teleterapie Sunt OK! este disponibilă pentru tinerii afectați de cancer

0

Pentru a celebra Ziua Internațională a Copilului cu Cancer, Asociația Little People este mândră să anunțe funcționalitatea platformei ,,Sunt OK!”, prima platformă de teleterapie destinată tinerilor afectați de cancer din România.

Prin intermediul platformei ,,Sunt OK!” pacienții pot beneficia de la distanță de sesiuni de consultație psihologică și psihoterapie, ori de câte ori au nevoie și oriunde se află în România, discutând online cu terapeuți licențiați.

„Frica de reacția celor din jur, teama de ceea ce înseamnă să fii avut cancer, povara pe care o porți constant în subconștient că ești diferit, ideea ca ai putea recidiva, faptul că ți-ai vedea familia suferind încă o dată sunt gânduri care nu dispar, deși nu o spunem cu voce tare.” supraviețuitor de cancer, membru al Comunității Temerarii.

,,În zilele de azi, lumea încă te privește ciudat când spui că vrei să mergi la psiholog sau la terapeut. Cu atât mai mult când le spui că ai avut cancer. Vă invit să susțineți proiectul “Sunt OK!”, prin care tineri pacienți afectați de cancer pot accesa suport emoțional online, oricând, oriunde și fără prejudecăți.” Emanuel Schipor, supraviețuitor de cancer.

Campania nu este comunicată doar prin mărturiile puternice ale tinerilor supraviețuitori de cancer, ci și vizual prin ,,semnul Sunt OK!”din dorința de a ajunge un simbol, un punct de reper recunoscut atunci când vine vorba despre importanța pe care ar trebui să o acordăm sănătății mentale.

Mai multe detalii despre cum poate fi accesat acest serviciu gratuit pot fi găsite aici: https://www.thelittlepeople.ro/ro/suntok/

Mulțumiri speciale revin partenerilor noștri Banca Transilvania și Atlas care au contribuit la realizarea platformei ,,Sunt OK!”.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului cu Cancer, Asociația Little People România, cunoscută pentru serviciile de suport emoțional oferite copiilor și tinerilor afectați de cancer, întreprinde o serie de acțiuni și demersuri care să aducă în atenția opiniei publice provocările complexe ale pacienților oncologici.

Mai multe detalii pe www.thelittlepeople.ro sau la https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania/

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.