Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Platforma de CSR „Sigur la Drum”

0

LEASEPLAN ROMÂNIA LANSEAZĂ PLATFORMA DE CSR  „SIGUR LA DRUM“

  • În prima etapă, platforma va integra informaţii, sfaturi practice şi demonstraţii video realizate împreună cu pilotul Bogdan Marişca pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să pună siguranţa la volan pe primul loc.
  • În 2012, în România au avut loc 9.355 de accidente, care au provocat 2.040 de decese şi 8.848 de persoane rănite. Şoferii români se simt în nesiguranţă pe şosele, iar viteza excesivă provoacă un număr însemnat de accidente.

CSR home page

 

LeasePlan România, lider pe piaţa locală de leasing operaţional, a lansat în luna decembrie platforma de responsabilitate socială „SIGUR LA DRUM“, care se adresează tuturor conducătorilor auto din România şi care va oferi informaţii, sfaturi practice şi demonstraţii video. Platforma de CSR este dezvoltată împreună cu pilotul Bogdan Marişca, de la Napoca Rally Academy, cunoscut pentru implicarea sa în proiecte de siguranţă rutieră, şi completează o nouă direcţie pe care compania a decis să o urmeze în 2013, aceea de a se implica în proiecte sociale.

„Rezultatele bune înregistrate de LeasePlan ne-au demonstrat că a venit momentul să investim mai departe în societate, de aceea lansăm o platformă integrată de responsabilitate şi implicare socială, un program complex pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să pună siguranţa la volan pe primul loc. Ne dorim ca din ce în ce mai mulţi conducători auto, fie că sunt utilizatori LeasePlan sau nu, să primească sfaturi, ştiri şi alte lucruri utile pentru a fi în siguranţă la volan“, a declarat Bogdan Apahidean, director general LeasePlan România.

Ideea platformei de CSR, ce va oferi informaţii privind adaptarea stilului de condus şi a vitezei la condiţiile de trafic, dar şi despre condusul eficient din punct de vedere al consumului şi poluării,  a pornit de la statisticile îngrijorătoare privind accidentele din România. Potrivit datelor oficiale centralizate de Napoca Rally Academy, accidentele rutiere se află printre principalele cauze de deces în România, iar peste 37% dintre cei care-şi pierd viaţa în urma unui accident auto au vârsta cuprinsă între 25 şi 49 de ani. Pe locul doi se află grupa de vârstă +65 de ani (22%), iar pe al treilea grupa 51-64 de ani (18%). 61% dintre persoanele decedate în accidente ocupă locul de la volan, fiind cel mai mare procent european. Pe locul al doilea în lista victimelor se află pietonii (21%).

În 2012, în România au avut loc 9.355 de accidente, care au provocat 2.040 de decese şi 8.848 de persoane rănite. În mediul urban traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor provoacă cele mai multe accidente, iar în mediul rural principal cauză este viteza.

Datele la nivel european arată că românii se simt mai în nesiguranţă pe şosele decât locuitorii altor state din UE (65% dintre români declară acest lucru spre deosebire de 24%, media europeană). Cele mai periculoase comportamente în trafic, în opinia românilor sunt condusul sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşirea sau întoarcerea fără a semnaliza şi trecerea pe lumina galbenă a semaforului, în timp ce şoferii europeni consideră periculos condusul la doar câţiva metri de maşina din faţă sau vorbitul la telefon fără hands-free.

Peste 8.400 de autovehicule în flotă

„De curând am atins 8.400 de autovehicule în administrare, ceea ce înseamnă că LeasePlan pune zi de zi pe şosele din România un număr mare de autovehicule. Reducerea numărului accidentelor şi creşterea siguranţei la volan este un factor important care contribuie la mobilitatea clienţilor noştri, una dintre preocupările majore LeasePlan“, a mai spus Bogdan Apahidean.

Platforma de CSR „SIGUR LA DRUM“ va fi în primă fază un site (csr.leaseplan.ro) care va integra secţiunile Statistici şi noutăţi, Sfaturi utile, Video şi Testimoniale şi întrebări, urmând ca în 2014 LeasePlan să lanseze o serie de noi acţiuni: evenimente în care va implica mai mulţi şoferi, pagină de Facebook şi concursuri. LeasePlan îşi doreşte astfel să ofere încă un instrument util conducătorilor auto, după lansarea în acest an a unei aplicaţii mobile  pentru  utilizatorii şi administratorii de flote, care îi ajută să găsească cea mai apropiată unitate de service, să obţină ajutor în caz de avarie sau accident, să efectueze programarea în service, să obţină documentele necesare pentru o călătorie cu maşina în străinătate şi să solicite asistenţă în orice situaţie. Aplicaţia este disponibilă gratuit în Apple Store şi Google Play.

Satisfacţia utilizatorilor LeasePlan

Rezultatele bune obţinute de LeasePlan în 2013 au fost confirmate şi de studiul anual privind satisfacţia clienţilor şi utilizatorilor LeasePlan realizat de TNS. Astfel 97% dintre clienţi au apreciat calitatea serviciilor companiei, proporţia celor care au atribuit serviciilor LeasePlan calificativele „foarte bun“ şi “excelent“ (67%) majorându-se cu 2% comparativ cu 2012. În plus, tot 97% dintre clienţi consideră că serviciile şi produsele LeasePlan respectă promisiunea de brand – „It’s easier to leaseplan“ -, principalul avantaj identificat în colaborarea cu LeasePlan fiind economia de timp.

Şi în privinţa utilizatorilor gradul de satisfacţie identificat în urma studiului este unul ridicat. Astfel, 89% dintre utilizatori au dat calificativ pozitiv calităţii serviciilor LeasePlan, iar 90% dintre ei consideră că serviciile respectă promisiunea de brand.

LeasePlan România are în portofoliu peste 200 de companii din domenii precum industria energetică, servicii financiare, FMCG, IT&C, industrie şi nu numai: OMV PETROM SA, CEZ România, E.ON Moldova Distribuţie, Enel Romania, Bancpost, Ursus Breweries, Coca-Cola HBC România, METRO Cash & Carry Romania, IBM România, şi Silcotub.

Despre LeasePlan

LeasePlan este o companie financiară olandeză, înfiinţată în urmă cu peste 50 de ani. În prezent, LeasePlan este furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi activează în 31 de ţări, cu peste 6.000 de angajaţi dedicaţi să furnizeze clienţilor servicii conform motto-ului „it’s easier to leaseplan”. Acţionariatul LeasePlan este constituit din Grupul Volkswagen (50%) şi Fleet Investments B.V. (50 %), o companie de investiţii deţinută de omul de afaceri german Friedrich von Metzler.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.