Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantează în România” în parteneriat cu Ministerul Mediului

0

Asociația Creștem România Împreună, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Garda de Mediu Brașov, Prefectura Brașov, Prefectura Covasna, Facutatea de Silvicultură și exploatări forestiere Brașov și Mitropolia Ardealului, anunță lansarea oficială a proiectului “Plantează în România”, acțiune ce va avea loc în data de 26 martie, în 11 județe ale țării.

12644732_917690041601859_4639229642393718026_n

Înainte de toate, proiectul nostru este o dovadă a unității naționale, alături de noi participând zeci de ONG-uri, zeci de insituții ale statului, mii de voluntari, sute de donatori, companii, ocoale silvice și peste 300 de școli. Între aceștia menționăm: Asociația Agora for Life (organizatori), Asociația Grupul de Intervenție Civică (organizatori), Asociația Aport (parteneri), Asociația Tinerii din Ziua de Azi (parteneri), Asociația Edelvais (parteneri), Asociația Universitaria (Parteneri), Casa de cultură a studenților (parteneri), Asociația Iașiașa (parteneri), Asociația Comunitară Nouă ne pasă (parteneri), New Environmentalist (parteneri), Organizația Națională Cercetașii României – Grupul Orizont Brasov (parteneri), Asociația pentru promovarea și dezvoltarea Țării Făgărașului (parteneri); Grup România (partener media). De asemenea, între colaboratorii noștri enumerăm: Ocolul Silvic Snagov, Ocolul Silvic Pădurile Șincii – Șercaia, Regia publică locală a Pădurilor Săcele, Ocolul Silvic Aiud, Ocolul Silvic Zărnești și Ocolul Silvic Codrii Verzi Pitești, Direcția silvică Iași. Primăriile partenere sunt: Snagov, Covasna, Aiud, Mioveni, Săcele, Drăguș, Victoria, Voila, Ticuș. Caransebeș, Ilieni, Zagon, Valea Crișului, Brad, Petrova, Sângiorgiu de Mureș, Satu-Mare și Alexandru Vlahuță. Iar companiile care și-au manifestat interesul în a sponsoriza acțiuna cu puieți sau financiar sunt: Technowood (puieți), Periland Silva (puieți), W3 Development, SC Elmas SRL, Tomasi Group, Tramar SA (transport).

Vă invităm pe această cale să participați alături de noi toți la cea mai amplă acțiune de înverzire a României. Vom avea la dispoziție pentru voluntari, trei variante de acțiuni în care se pot implica: împădurire în șantiere forestiere, pentru cei mai vajnici dintre noi, plantări urbane și împărțirea de puieți în corturi special amenajate pentru cetățenii ce doresc să planteze un arbore într-un alt spațiu verde. Pe lângă toate acestea, activitatea din această primăvară se va desfășura și în 300 de școli din România, instituții în care vom planta, alături de cei mici, puieți în curțile școlilor unde învață.

La proiectul nostru poate participa oricine, indiferent de vârstă. Încurajăm părinții să iasă la înverzire cu cei mici, așa cum ne dorim ca vârstnicii să vină alături de noi măcar pentru a respira o gură de aer curat în natură. Totodată, mai sunt oameni frumoși, indivizi sau firme, care participă și altfel, prin ajutor financiar, ce ne va fi de mare folos pentru: achiziționarea de puieți, materiale diverse, elaborarea și implementarea manualului pentru Ora Verde (ce se vrea o oră de ecologie, preponderent practică, prin care cei mici vor învăța să respecte natura și mai ales, să o înțeleagă și iubească) și pregătirea pentru acțiunea în care ne dorim să doborâm recordul mondial pentru număr de arbori plantați în 24 h, acțiune ce va avea loc în 2018, cu ocazia a 100 de ani de la marea unire.

Lansăm campania în contextul în care țara noastră se situează sub medie ca procent de suprafață împădurită, având doar 27,3% din suprafață acoperită de păduri, față de 32,4% media europeană. Ne clasăm astfel pe locul 13 în Europa și pe locul 10 în ceea ce privește suprafața de pădure raportată la numărul de locuitori – 0,30 ha/locuitor, primele poziții fiind ocupate de ţările nordice (Finlanda, Suedia şi Norvegia).

Mențiuni importante: șantierele se află doar în fond forestier, terenurile aparținând statului român; puieții achiziționați sunt specii pur românești, exclusiv, iar accesul la teren se va face organizat, prin intermediul unui coordonator, șef de pluton, cu care veți păstra legătura după ce vă înscrieți ca voluntari pe site.

Vă invităm, așadar, alături de noi. Fie ca voluntari, susținători sau donatori. Pentru detalii despre județele în care facem plantări în primăvara aceasta, despre organizare sau parteneri/voluntari, ne găsiți pe www.planteazainromania.ro sau pe pagina de Facebook Plantează în România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.