Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Plantăm în comuna Peştera şi în 2015

0

Unul dintre cele mai ample proiecte ale „Plantăm fapte bune în România” se derulează în comuna Peştera din judeţul Constanţa. Dupa ce în anii precedenţi, voluntarii au împădurit o aproximativ 4 hectare de teren degradat, sâmbătă 18 aprilie, o noua acţiune este programată în localitatea constănţeană.

Pestera

Peste 300 de voluntari vor participa la plantarea unei perdele forestiere, pe lângă unul din drumurile de acces în comună. Aceasta va avea rolul de a proteja accesul în localitate de  căderie abundente de zăpadă. Perdeaua forestieră va fi formată din 10.000 de puieţi de glădiţă şi sălcioară.

Primăria și Consiliului Local Peștera au oferit şi de această dată sprijinul necesar pentru ca „Plantăm fapte bune în România” să ducă la bun sfârşit acţiunile programate în această localitate.

Voluntarii care vor participa la plantarea de sâmbată provin din rândul angajaţilor companiilor care sprijină „Plantăm fapte bune în România”: BDO Audit, CBRE Real Estate Consulting, DB Schenker, Inmedio, Mega Image, Unicredit Tiriac Bank şi Webhelp.

În plus, 50 de constănţeni şi-au anunţat prezenţa la acţiunea din 18 aprilie:

„Le mulţumim tututor celor care s-au implicat de-a lungul timpului în acţiunele de împădurire, pentru ca fiecare are un rol în evoluţia proiectului nostru”, a declarat Liana Buzea, fondatorul „Plantăm fapte bune în România”.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Plantăm fapte bune în România” de anul acesta, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro  sau direcţionând 2% din impozitul pe venit (detalii pe: http://plantamfaptebune.ro/2-pentru-padurile-romaniei/).

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.