Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” publică Raportul anual 2014

0

Plantăm fapte bune în România dă publicității raportul anual de activitate pentru 2014. Implicarea şi realizarea a 3 campanii de comunicare, alături de companii importante din România, au crescut credibilitatea initiaţivei, sporind totodată resursele necesare susţinerii acţiunilor de plantare şi îngrijire.

În primăvara lui 2014, UniCredit Ţiriac Bank a plantat un copac pentru fiecare client care a ales să primească raportul de activitate al cardului de credit prin email în locul variantei tipărite, în cadrul parteneriatului pe care banca l-a dezvoltat cu Asociatia EcoAssist, pentru programul „Plantăm fapte bune în România”.

Toamna anului trecut a adus o nouă campanie pentru Plantăm fapte bune în România, în parteneriat cu LS Travel Retail România. Proiectul “Ajută-ne să reîmpădurim ROMÂNIA!” a fost o invitaţie pentru toţi cei care au dorit să se implice în pădurilor din România. Campania s-a finalizat prin atragerea de voluntari şi resurse financiare – donaţii în cutiile amplasate în magazinele Inmedio, Relay, 1 Minute, So Coffee, Voyage Cafe  şi Le Café inmedio .

Vizual Raport

De Crăciun, plantatorii și cei interesati să sprijine proiectul şi cauza pădurilor, au fost invitaţi sa cumpere brazi în ghiveci. Un procent din preţul brăduțului crescut în ghiveci a fost folosit în acțiunile de împădurire de anul acesta. Campania s-a derulat sub deviza „De Crăciun alege să plantezi fapte bune”, în parteneriat cu Silva Group România.

Realizările şi resursele mobilizate anul trecut se regasesc  în Raportul anual 2014.

Până în decembrie 2014, 11.039 voluntari au plantat 236.700 puieţi pe o suprafaţă de 62.5 hectare de teren public, aflat în situații dificile: suprafețe agricole degradate, afectate de alunecări sau  în pericol de deșertificare. Reușita proiectului se datorează perseverenței echipei de proiect și a partenerilor, a dragostei pentru natură, dar și implicării, în regim de voluntariat, a specialiștilor din silvicultură și a unui număr impresionant de români din toate colțurile țării.

Acțiunile de împădurire au devenit cea mai mare sursă de dezvoltare a proiectului: în cele două anotimpuri potrivite plantărilor, primăvara devreme și toamna târzie, au fost organizate împăduri în 6 județe (Argeș, Constanța, Iași, Prahova, Mureș si Satu Mare). Numărul voluntarilor implicați în 2014 a fost de 1.430.

Pe plantațiile din Ardud (jud. Satu Mare) și din Breaza (jud. Prahova) s-a completat pentru ultima dată cu puieți anul trecut, urmând ca pe viitor, echipa să meargă numai la acțiuni de îngrijiri (prașilă), până când inginerii silvici vor fi declarat reușita finală a plantațiilor respective. Practic, anul 2014 a însemnat maturitate pentru acestea.

În vara anului trecut au continuat acțiunile de îngrijire ale tuturor plantațiilor din proiect. În mare parte, acestea au fost posibile cu ajutorul persoanelor private de libertate, cărora li s-au alăturat voluntari.

Numărul vizitatorilor pe aplicația online Harta tăierilor de păduri a ajuns la  11.914, iar numărul sesizărilor la 2.062.

În 2014, eforturile voluntarilor implicaţi în fundraising au adus iniţiativei fonduri în valoare de 57,040 euro.

Resursele financiare au fost puse la dispoziție, în 2014, de următorii parteneri: Finara Consult, Japan Tabaco International, Holcim, Unicredit Tiriac Bank, LS Travel, Immochan, Inmedio.ro, Brenntag, Coca Cola HBC Romania, Mega Image,  Avon Romania, CBRE Real Estate Consulting, Timac Agro Romania, Alistar Security si UPS.

De asemnea, s-au alăturat, cu sprijinul non-financiar mai multe companii: Bioderma, Gotec Rom , Conectoo, Eurolines, Orange, Rennania, The Cell , Țuca, Zbârcea&Asociații, Liga studenților străini din CT şi Jandarmeria Ialomiţa.

Raportul anual Plantăm fapte bune în România  poate fi găsit la adresa: http://issuu.com/ecoassist/docs/raport_2014_web .

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.