Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” – îngrijirile de vară

0

Plantăm fapte bune în România a deschis sezonul îngrijirilor de vară pentru plantațiile realizate în primăvara lui 2014, dar și în anii precenți. Se au în vedere pădurile din aproximativ 7 județe în care echipa de voluntari acționează constant.

Prima pădure îngrijită a fost cea din localitatea Armășești, județul Ialomița. Puieții au fost eliberați de ierburi, cu sprijinul persoanelor private de libertate de la Penitenciarul Slobozia, care au desfășurat o zi de voluntariat.

În data de 31 mai sunt așteptați voluntari in localitatea Tăureni, din județul Mureș. Doritorii se pot alătura acțiunii de sâmbătă, de la Tăureni, înscriindu-se la adresa http://tiny.cc/plantamfaptebune. 200 de voluntari au răspuns pozitiv la îndemnul adresat de Plantăm fapte bune în România, în primăvara acestui an. Bilanțul plantărilor locale este de 5.000 de puieți.

logo Plantam Fapte Bune 2014 FBRo fundal alb

Acțiunile de vară vor continua în 18-20 iunie în județul Argeș, localitatea Tigveni, unde vor fi așteptați voluntari la îngrjirea plantațiilor, cât și în data de 2 august în județul Iași, ambele îngrijiri având sprijinul deținuților din penitenciarele județene. Mai mult, se au în vedere activități similare și în Constanța și Sălaj.

Mulțumim tuturor colegilor noștri, partenerilor instituționali precum Consiliile Locale, Jandarmeria Română, Administrația Națională a Penitenciarelor, Direcțiile Silvice Iași și Mureș, ONG-urilor Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team Prahova, GEEA Argeș, Organizația Studenților Silvicultori SILVA Brașov, companiilor: Alistar Security, Brenntag România, Coca-Cola, DB Schenker Romtrans, Eurolines Romania, FAN Courier, HOLCIM, Immochan, InMedio, MEGA-IMAGE, TIMAC Agro România UniCredit Țiriac Bank, U.S.A.M.V.-Bucuresti și Zenith Romania cât și tuturor persoanelor care au participat în nume propriu.

Vă reamintim că Plantăm fapte bune în România s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari în primăvara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantați 54.500 de copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM). Acțiunile au vizat terenuri cu risc de alunecare, care au alunecat sau agricole degradate.

Celor care își doresc să participe la acțiunile Plantăm fapte bune în România o pot face în toamnă, cand sunt programate noi plantări. Adresa la care sunt așteptați  voluntarii este  voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de vară vor cuprinde activități de prașilă (îndepărtarea buruienilor din jurul copăceilor și mobilizarea solului), erbicidare și fertilizare. Acestea vor fi realizate în toate localitățile din cele 10 județe angrenate în inițiativă. În toamnă vom completa plantațiile și vom porni obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.