Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” în luna pădurii

0

Inițiativa „Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de împădurire din 2016 pe 19 martie. În primăvara acestui an (19 şi 26 martie), voluntarii se vor aduna în judetele Timiş, Iaşi, Buzău, Vâlcea şi Giurgiu.

În judeţul Timiş, puieţii rămaşi din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria SînMihaiu Român în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

voluntari PFBRo

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe 2 terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, a declarat Andreia Schneider, coordonator județ Timiș al proiectului PFBro.

În judeţul Iaşi, voluntarii îşi vor da întâlnire într-o locaţie nouă. La Leţcani, 10.000 de puieţi vor fi plantaţi pe o suprafată de 2 hectare. Acţiunea va avea loc pe 26 martie.

Voluntarii buzoieni vor planta 10.000 de puieţi la U.M. din localitatea Boboc, iar alţi 2.000 de puieţi vor prinde viaţă în incinta şcolilor şi gradiniţelor din judeţ, pe 25 şi 26 martie.

În acelaşi weekend, pe 26 martie, la Malu, localitate din judeţul Giurgiu, 1.500 de puieţi vor fi plantaţi de voluntari angajaţi ai companiilor Mega Image, HP şi HPE pentru completarea plantaţiei începute pe 14 noiembrie 2015.

La Feteni, în judeţul Vâlcea, puieţii rămaşi din toamna anului trecut vor fi plantaţi cu ajutorul a 200 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. 2.500 de puieţi de gorun şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de 0.4 hectare, rolul pădurii fiind acela a rezolva alunecările de teren din zonă.

În toamna anului trecut, alţi 9.500 de puieţi au fost plantaţi la Feteni, prin munca depusă de voluntarii care au răspuns apelului pe care „Plantăm fapte bune în România” l-a realizat prin campania „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”.

Plantăm fapte bune în România începe al șaselea an de acțiuni de împădurire. Privim cu bucurie rezultatele acestora și construim cu dăruire și responsabilitate pe cele viitoare, alături de voi, partenerii noștri de încredere, fără de care inițiativele noastre nu ar fi posibile. Anul trecut, am demonstrat împreună că putem organiza o acțiune de împădurire într-o singură zi în mai multe județe ale României. Anul acesta vom continua pentru că atunci când oameni pe care nu îi cunoști ți se alătură este dovada cea mai bună că drumul pe care ai pornit este unul corect. Vă așteptăm alături de noi!”, a declarat Marin Toma, coordonator naţional de voluntari. 

Echipa „Plantăm fapte bune în România” primește voluntari, colegi, colaboratori, parteneri și oferă informații utile privind organizarea propriei plantații, pe adresele: organizare@plantamfaptebune.ro  şi voluntar@plantamfaptebune.ro

Sponsorii acţiunii de primăvară sunt companiile Unicredit Bank, Barlinek, JTI şi DB Shenker.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.