Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” îmbină soluţiile din agronomie şi silvicultură în beneficiul comunităţii

0

NATUREVO se alătură eforturilor de împădurire ale PFBRo

Plantăm fapte bune în România (PFBRo) este iniţiativa care dă o nouă utilitate terenurilor cu probleme. Fie că sunt agricole degradate, cu alunecări de suprafaţă sau profunzime sau ameninţate de fenomenul deşertificării, oamenii care aleg să planteze fapte bune ajută la creşterea unor păduri în 10 comunităţi cu probleme de mediu.

Una din acestea este Armăşeşti, judeţul Ialomiţa, pe care am primit un teren pe care agricultura nu mai poate fi practicată vreodată”, explică Liana Buzea, fondator PFBRo. „Însă pe acest teren, încă din 2011 am plantat o pădure care să ajute comunitatea locală împotriva înzăpezirilor şi a deşertificării. Anul acesta, după un sezon extrem de abundent în ploi, copăceii plantaţi au de luptat cu un sol argilos, sărat, puternic îmburuienat şi condiţii meteo extreme”.

Pentru a nu permite compromiterea obiectivuluifinal, asociația a recurs la ajutorul unor specialişti în culturi. O echipă de ingineri agronomi ai NATUREVO, într-un efort voluntar, au pus la dispoziţie soluţii de ierbicidare şi fertilizare, instrumente de lucru, acceptând să supervizeze lucrările de îngrijire ale acestei plantaţii.

„NATUREVO face fapte bune, având și cele mai bune soluții, alături de cei care plantează fapte bune!” a declarat John Enoiu, Director strategii integrate Naturevo.

 „În contextul schimbărilor climatice, reducerea continuă a suprafeţei împădurite, deteriorarea terenurilor agricole, alunecările de teren sau deşertificarea sunt  probleme cu care ne confruntăm din ce în ce mai pregnant. Pădurile nu au capacitatea de a se regenera sau dezvolta atât de uşor precum în deceniile trecute. „Plantăm fapte bune în România” îşi propune să reunească profesionişti din cât mai multe domenii care să găsească soluţiile pentru a asigura sănătatea pădurilor şi terenurilor pe care acestea sunt crescute. Mulţumim NATUREVO pentru modul în care utilizează soluţiile din agronomie în silvicultură şi în beneficiul comunităţii”, a adăugat Liana Buzea.

erbicidare armasesti

Plantăm fapte bune în România este o iniţiativă naţională de împădurire bazată pe voluntariat, lansată în 2011. Proiectele noastre se derulează în prezent în 12 județe şi sunt gândite pe termen lung, respectiv o perioadă de 5 – 7 ani. Mai precis, derulăm acţiuni de conştientizare, şi împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală şi raportarea şi verificarea legalităţii tăierilor de păduri. În cei peste doi ani de activitate, am mobilizat aproape 7.000 de voluntari, cu ajutorul cărora am plantat peste 138.700 de arbori forestieri pe 38.5 hectare de teren. Aplicația noastră online „Harta tăierilor de păduri” ne-a ajutat să raportăm peste 1400 de tăieri de păduri; în paralel, am verificat aceste sesizări prin acțiuni pe teren în 6 judeţe din țară.

Cele 12 judeţe în care suntem activi sunt: Argeş, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Ialomiţa, Iaşi, Prahova, Mureş, Satu Mare, Sălaj şi Timiş.

Despre NATUREVO

NATUREVO este un distribuitor național de inputuri pentru agricultură, silvicultură, amenajări și spații verzi etc., prin inputuri înțelegând în primul rând evaluarea tehnică și tehnologică a locului/locației/ecosistemului și stabilirea programelor necesare pentru scopul propus. Inputurile ca produse sunt asigurate numai de firme cu faimă mondială, ca: Bayer, BASF, Dow AgroScience, AgChem, Compo, Altinco ș.a. Toate aceste produse sunt asamblate în programe integrate, în care scopul principal este înlăturarea factorilor negativi din spațiile la care acestea se referă (agricultură, silvicultură, parcuri și grădini etc). Programele gândite și aplicate de NATUREVO sunt în deplin acord cu protecția mediului înconjurător și a omului, precum și cu adaptarea la schimbările climatice.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.