Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Plantăm fapte bune în România” , acțiuni reușite în Argeș, Prahova și Mureș

0

Plantăm fapte bune în România” a continuat acțiunile programate pentru aceasta primăvară. Pe 5 aprilie, echipele de voluntari au completat cu puieți zonele împădurite în anii precedenți, din județele Argeș, Prahova și Mureș.

Vineri și sâmbătă (4, respectiv 5 aprilie), 534 de voluntari Plantăm fapte bune în România au completat micile păduri din județele Argeș, Mureș și Prahova. Cei 8000 de puieși de stejari, frasini și paltini au fost plantați în pădurile realizate în anii precedenți in localitățile Tigveni – jud. Argeș (au fost realizate completări prin plantarea a 1500 de stejari), Breaza – jud. Prahova (unde s-au plantat 1500 de puieți de frasin) și Tăureni – jud. Mureș (unde au fost realizate completări la  pădurea plantată în trecut cu 5.000 de puieți de stejar și paltin).

Mulțumim tuturor colegilor noștri, Consiliilor Locale Breaza, Tigveni și Tăureni, asociațiilor: Pathos-Departamentul de Mediu, SET-Social Eco Team, Organizatia Studentilor Silvicultori SLVA, companilor: UniCredit Tiriac Bank, TIMAC Agro România, Inmedio.ro, Eurolines Romania, Coca-Cola, MEGA-IMAGE, U.S.A.M.V.-Bucuresti, Alistar Security, Zenith Romania și voluntarilor care au venit în nume propriu.

Urmează ultima plantare de primăvară. Sâmbătă, 12 aprilie, vă așteptăm în Constanța -localitatea Peștera- și Iași -localitatea Bălțați. Înscrieri pe adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro

1932492_604992199586217_8137803470126022197_n

Pădurile plantate vor stabiliza terenurile, vor avea valoare peisagistică pentru comunitățile locale, cât și pentru turiștii care merg în aceste zone. Alături de echipa Plantăm fapte bune în România aceste acțiuni sunt sprijinite de  voluntari din Asociația Pathos, Asociația GEEA, studenți ai Facultății de Silvicultură Brașov și ai Universității de Studii Agronomice și Medicină Veterinară București, instituții precum: Consiliul Local Tigveni (jud. Argeș), Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Piteşti, Consiliul Județean Mureș, Instituția Prefectului județul Mureș, Consiliul local și Primăria comunei Tăureni, Direcția Silvică Mureș, Penitenciarul Târgu-Mureș, Primăria orașului Breaza. Din mediul privat ni s-au alăturat voluntari din companiile Unicredit Țiriac Bank, Renania, Transair, Promenada Mall Mureș, ZENITH Media, ALISTAR SECURITY, EUROLINES, LS TRAVEL, Timac Agro România, Coca-Cola HBC România sau Mega Image.

 „4 și 5 aprilie au fost o surpriză plăcută pentru noi. În ciuda prognozelor meteo, voluntarii înscriși la împăduririle din Argeș, Mureș și Prahova au venit în număr foarte mare și au plantat toți copăceii pe care ni i-am planificat. Au fost două zile excelente în fiecare județ. Rămâne să ne pregătim de ultimele acțiuni pe sezonul acesta. Suntem siguri că vor fi la fel de reușite” a declarat Liana Buzea, fondatorul Plantăm fapte bune în România”.

Cei care doresc să se alăture acțiunilor Plantăm fapte bune în România din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România și-a propus ca, în 2014, sa  împădurească  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Acțiunile de primăvară vor cuprinde acțiuni în județele Argeș, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.