Plantăm fapte bune în România a împădurit 27 de hectare cu aproape 100.000 de puieți în 2018

0

București, 14 martie – Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România a contribuit, în 2018, la împădurirea a 27 de hectare din localități din 11 județe din România. Cei aproape 100.000 de puieți au fost plantați pe terenuri aflate în proprietate publică și afectate de diverse procese de degradare, de către cei 3.000 de voluntari prezenți la acțiuni.

Din 2011, de când a pornit inițiativa și până la finalul anului 2018, aproape 35.000 de voluntari au contribuit la plantarea și îngrijirea a 763.000 de puieți care au împădurit o suprafață totală de 235 hectare din 27 de județe.

Purtăm pădurile noastre în minte, în suflet și lor le datorăm existența (aer, lemn, etc.) trecută, prezentă și viitoare. Azi simțim cu toții că suntem îndatorați acestora și că drumul spre o comuniune benefică tuturor cu întreaga natură este lung și anevoios. Dar necesar. Veșnicia se naște și în pădure! În toți acești ani, misiunea noastră a fost și încă este aceea de a planta păduri și de a crește împreună cu ele.”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist, reprezentantul legal al inițiativei Plantăm fapte bune în România.

Acțiunile desfășurate în 2018 au presupus atât inițierea de culturi forestiere noi, cât și completări și îngrijiri ale suprafețelor plantate în anii precedenți și participarea la evenimente sportive. În 2018, inițiativa a fost susținută de aproape 500 de voluntari care au alergat la Semimaratonul București și la Maratonul Internațional București sau au înotat la Swimathon București pentru a susține cauza pădurilor.

Din cauza secetei, o parte dintre acțiunile din 2018 au fost reprogramate pentru primăvara și toamna acestui an.

În 2018, JYSK România a continuat tradiția faptelor bune, fiind partener oficial al Plantăm fapte bune în România. În cei 2 ani de parteneriat, 30.000 de puieți au fost plantați la Șotânga, județul Dâmbovița.

50.000 de puieți forestiere de conifere au fost plantați în 2018 în cadrul campaniei “Te răcorești și împădurești” finanțată de Bergenbier.

Compania Daikin România a susținut, pentru al doilea an consecutiv acțiunile de plantare, contribuind cu 6.000 de puieți la creșterea suprafeței împădurite.

Alături de JYSK, Bergenbier și Dedeman, inițiativa a fost susținută în 2018 și de alte companii și parteneri care au susținut financiar acțiunile: Daikin România, CEC Bank, FAN Courier, Groupe Renault, Kaufland, SIXT, SKANSKA şi Yusen Logistics.

Raportul Plantăm fapte bune în România pentru anul 2017 este disponibil aici: https://bit.ly/2XWLP1L

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.