Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Planificarea infrastructurii de vizitare în zona ariei protejate Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț

0

Pentru un turism prietenos cu natura și oamenii

Codri semeți, plante carnivore, urși, lupi, berze negre, izvoare minerale, turme de bivoli și oi, port popular, case de lemn – le găsești încă în domoala Țară a Lăpușului.

Iar pentru că situl Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț este parte a zonei noastre de proiect (Maramureș), luni 27 mai 2019 ne-am întâlnit cu lăpușeni, bistrițeni și maramureșeni, experți în turism și administrare a ariilor protejate ori a pădurilor, ONG-uri și antreprenori pentru a discuta:

  • cum poate fi îmbunătățit turismul în ariile protejate Natura 2000/UNESCO ce conțin păduri virgine, în țară sau în Maramureș

  • care sunt elementele de infrastuctura actuală

  • câți vizitatori poate susține zona Băiuț

Ce infrastructură este cea mai potrivită pentru a promova un turism responsabil față de natură, cu grijă pentru tradițiile și comunitatea de acolo? Vom prezenta pe pagina proiectului (alături de alte noutăți, materiale de promovare a zonei și detalii), la https://bit.ly/2GmIhBc.

Atelierului de lucru a fost organizat pentru planificarea infrastucturii turistică a zonei fiind derulat în cadrul proiectului Elaborarea Planului de Management pentru situl de importanță comunitară ROSCI0285 Codrii Seculari de la Strâmbu Băiuț.

Despre autor

avatar

Înfiinţată în anul 1961, WWF (World Wide Fund for Nature) este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura. În România, WWF lucrează din anul 2006 pentru protejarea mediului sălbatic din Munții Carpați și din lungul Dunării: arii protejate, păduri, urși bruni, Delta Dunării, sturioni. La toate acestea se adaugă stimularea tranziției spre economia verde și un program de educație de mediu adresat tinerilor. Mai multe detalii la: www.wwf.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.