Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Piraeus Bank România trimite “Ghiozdanul de școală” la 132 de școlari

0

În perioada 3 august – 3 septembrie 2018, Piraeus Bank România a susținut o campanie internă de donații în vederea prevenirii abandonului școlar pentru elevii înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Astfel, pentru al 5-lea an consecutiv, au fost expediate colete cu donații în valoare totală de 46.377 lei și peste 9.700 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte către 40 familii din 15 județe. În cadrul campaniei, în care s-au mobilizat peste 350 de voluntari din cadrul băncii, Piraeus Bank România a sponsorizat achiziția de ghiozdane complet echipate pentru 50 de școlari și a suportat costurile de transport pentru donații similare către încă 82 de școlari.

Implicarea activă în comunitate și sprijinirea continuă a educației sunt elementele care au stat la baza construirii comunității de voluntari interni ai Piraeus Bank România, tot mai numeroasă cu fiecare an. Prin eforturile băncii și ale voluntarilor interni, am reușit să contribuim la bucuria de început de an școlar pentru copii din medii defavorizate din toată țara, lucru de care suntem foarte mândri!”, a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul acțiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Școală”.

Piraeus Bank Romania a contactat familiile aflate în dificultate și a identificat nevoile specifice fiecărui copil, a colectat donațiile, s-a implicat în achiziționarea și distribuirea produselor, astfel încât acestea să ajungă în timp util și în mod echilibrat la cei 132 de elevi înscriși în programul național Fondul Special pentru Copii. Mai mult, au fost pregătite donații și pentru frați mai mici sau neșcolarizați din cauza problemelor grave de sănătate din familiile defavorizate. În total, au fost susținuți aproximativ 150 de copii din județele Alba, Bacău, Bistrița, București, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Sălaj și Sibiu.

Pot spune că, împreună cu echipa Piraeus Bank România am trecut deja în clasa a V-a; vorbim de 5 ani de fapte frumoase pentru copiii mai puțin norocoși din peste 20 de județe ale țării. Zilele acestea am avut cu toții parte de noi experiențe, am legat noi prietenii și am descoperit oameni cu inima mare, care prin voință și sensibilitatea ne-au demonstrat că nu este totul pierdut și că împreună putem face lucruri mari și frumoase. Cred că bucuria de pe chipurile celor 150 de copii care au primit la acest început de an școlar pachete cu rechizite, încălțăminte, haine și alimente este cea mai bună dovadă că această campanie și-a atins scopul!” Sorin Marinescu – coordonatorul programului național Fondul Special pentru Copii al Fundației Principesa Margareta a României.

Pe 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrala și de Est.

Pe 17 iulie, BERD a achiziționat 19% din acțiunile Piraeus Bank România.

În urma acestor evenimente majore, Piraeus Bank România este acum deținută de două entități financiare importante.

Despre Piraeus Bank România

Cu sediul în București, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse și servicii adresate atât clienților locali cât și celor internaționali, incluzând activități de retail, IMM și corporate banking.

PBR operează prin 100 de unități bancare, angajează 1200 de specialiști și are aproximativ 130.000 de clienți activi. Pentru mai multe informații va invităm pe www.piraeusbank.ro.

Despre J.C. Flowers & Co.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra. 

Pentru mai multe informații va invităm pe www.jcfco.com

Despre BERD

BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Banca este deținută de 67 de țări, precum și de Uniunea Europeană și de Banca Europeană de Investiții. Este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanțare a fost direcționată către sectorul privat.

Pentru mai multe informații va invităm pe www.ebrd.com.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.