Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Piața de educație din România se îmbogățește cu un nou jucător: școala canadiană Maple Bear își anunță intenția de intrare cu un nou model de educație în franciză

0

Pregătirea copiilor pentru învățarea continuă de-a lungul întregii vieți, de a avea succes și a fi cetățeni globali reprezintă fundamentul metodologiei educaționale canadiene, care face din Canada unul dintre liderii mondiali în educație.

Acest concept devine pentru prima dată accesibil în Europa Centrală și de Est, prin intermediul școlilor Maple Bear și al noului model de franciză educațională. Acest model vizează o educație completă a copilului – fizică, intelectuală, emoțională și socială, în care trei componente sunt fundamentale: creativitatea, colaborarea și gândirea critică.

 Peste 85% dintre locurile de muncă ale anului 2030 nu au fost încă inventate, conform Institutului pentru Viitor (IFTF). Cum poate educația să pregătească copiii pentru meserii care încă nu există? Ce școli am putea să le oferim copiilor pentru a le asigura succesul în viitor? Câtă vreme nimeni nu știe ce ne rezervă viitorul, răspunsul este pur și simplu codificat în „metodologia învață să înveți”. Dacă le dezvoltăm copiilor abilitățile și dragostea de a învăța și de a dobândi cunoștințe, ei vor fi pregătiți să facă față oricăror provocări și să navigheze cu încredere într-o lume a transformărilor profunde și rapide„, a declarat Yann Bidan, Director General al Maple Bear Europa Centrală și de Est.

Venim în regiunea Europei Centrale și de Est (CEE) și căutăm parteneri locali pentru a înființa școli în România. Școlile noastre au o poziționare unică pe piață. Maple Bear este în măsură să includă reglementările locale în materie de educație, oferind programe curriculare locale integrate, pe lângă programul și metodologia canadiană. Astfel, deschidem mai multe opțiuni educaționale pentru elevii Maple Bear de la nivel local și internațional”, a adăugat Yann Bidan.

În România, Maple Bear intenționează să deschidă 10 unități școlare pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial, luând în calcul posibilitatea de a se extinde și în zona învățământului liceal.

Canada se situează în mod constant printre primele șase țări din lume, din punct de vedere al sistemului educațional, conform evaluării OECD PISA în rândul elevilor de la nivel internațional. Această evaluare își propune să obțină răspunsuri la două întrebările esențiale: Ce este mai important pentru viitorii cetățeni să știe și să poată realiza? Cum se aplică ceea ce au învățat în școală în viața reală?

În clasamentul PISA, Canada ocupă locul șase, depășind toate țările vorbitoare de limbă engleză din lume (Regatul Unit care ocupă locul 23 sau SUA, de pe locul 31) și se situează înaintea liderilor economici și educaționali din Europa (Franța de pe locul 25 sau Germania, de pe locul 13). În cadrul ultimei evaluări PISA, România ocupă locul 48.

Factorii-cheie ai sistemului de învățământ canadian:

  • abordarea „Învață să înveți” în locul unui simplu transfer de informații care pot deveni rapid depășite sau irelevante.
  • Investiția consistentă în cadrele didactice și în formarea profesională, care reprezintă fundamentul întregului sistem.
  • O metodologie de predare care nu lasă pe nimeni în urmă: peste 30% dintre elevii canadieni au ambii părinți născuți într-o altă țară. Copiii familiilor de imigranți nou-sosiți sunt integrați suficient de repede pentru a avea performanțe la fel de bune cu cele ale colegii lor, într-o perioadă scurtă de timp.

Beneficiile educației bilingve

Alături de performanțele acestei metodologii, Canada este unul dintre liderii globali în furnizarea de educație bilingvă prin imersiune. Cercetările demonstrează că, cu cât copiii sunt mai devreme expuși la o a doua limbă, cu atât vor avea un început mai bun în viață. Bilingvismul este, de fapt, un avantaj care se extinde dincolo de aptitudinea de a deveni fluent în două limbi, îmbunătățind diferite funcții mentale și abilități sociale. Conform numeroaselor cercetări recente, copiii bilingvi au o capacitate mai mare de a se concentra, de a se angaja în activități multi-tasking, de a se adapta schimbării și de a rezolva probleme. În același timp, acest tip de educație întârzie apariția unor boli precum Alzheimer și demența, cu până la 5 ani.

***

Despre Maple Bear

Școala canadiană Maple Bear aduce cele mai bune practici din metodologia bilingvă canadiană. Maple Bear unul dintre brandurile din domeniul învățământului privat cu cea mai rapidă creștere de la nivel global. Înființat în urmă cu numai 12 ani, este prezent astăzi în 16 țări din întreaga lume cu peste 300 de unități de învățământ preșcolar, școlar și liceal și cu peste 35.000 de elevii. Modelul său de afaceri de succes din școlile din întreaga lume i-a adus recent în Europa Centrală și de Est cu un plan de dezvoltare ambițios pentru următorii zece ani – de a dezvolta o rețea vastă de școli cu peste 15.000 de studenți.

Contact și informații:

E-mail: info@maplebear-cee.com

Site web: www.maplebear-cee.com

Povesti de succes Maple Bear:

Singapore: Singapore are, potrivit clasamentelor PISA & OCDE, cel mai performant sistem educațional din lume. Cu o populație de 5,6 milioane, are o piață de învățământ privată foarte competitivă. Prima școală Maple Bear a fost înființată în 2014, iar în prezent funcționează 30 de școli. În 2017, Maple Bear a fost premiat cu titlul „Cel mai bun sistem de educație bilingvă preșcolară”

Brazilia: Maple Bear deține 40% din piața școlilor private din Brazilia, cu 120 de școli în 81 de orașe.

India: Maple Bear se situează în top 5 branduri de succes în învățământul privat preșcolar în ultimii 10 ani și a primit recent premiul IDA 2018 pentru pedagogie inovatoare în educația timpurie.

Despre Yann BIDAN, Director General Maple Bear

Yann Bidan, om de afaceri de origine franceză care deține cetațenie română, are peste 12 ani de experiență în domeniul antreprenoriatului în Europa de Est. El a construit și a condus o organizație multi–site cu peste 1200 de membri din România. Obiectivul său este în prezent dezvoltarea antreprenoriatului de impact (Impact Entrepreneurship).

Antreprenorii de impact sunt dornici să își direcționeze energia și să îți folosească abilitățile pentru a transforma prezentul și de a face diferențe, prin crearea de start-up-uri sau prin investiții în organizații, cu intenția de a genera un impact semnificativ în societate sau la nivelul mediului, alături de obținerea unei rentabilități financiare. Când am avut ocazia să aduc școala Maple Bear în Europa Centrală și de Est, nu am ezitat nicio secundă. Sunt încrezător că Maple Bear va contribui pozitiv la educația a mii de copii din Europa Centrală și de Est și va crește rapid în regiune „.

Yann deține o diplomă de licență în Afaceri Internaționale și o diplomă de master în Inginerie Financiară. A fost expus de-a lungul timpului la diverse experiențe multiculturale. A studiat în Suedia, Marea Britanie și Franța și a lucrat la New York, Londra, Barcelona. În ultimii 5 ani a deținut funcția de director executiv al unei mari sucursale a unei companii canadiene din Europa de Est.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.